Hírek

2017.02.28. 11:58

A Vöröskereszt egykori titkárát köszöntötték

Nagykanizsa - A helyi városvédő egyesület kedden 75. születésnapján a HSMK-ban köszöntötte a Vöröskereszt egykori titkárát, Antal Istvánnét.

Benedek Bálint

A bensőséges ünnepségen, Papp Ferenc a szervezet alelnöke kijelentette: Antal Istvánné Marika nagy empátiával, szorgalommal és felelősséggel végezte a munkáját.

- Négy évtizedig a Magyar Vöröskereszt kanizsai szervezetének dolgozója volt, majd 1985-től városi titkárként tevékenykedett - mondta méltatásában az alelnök. - Önzetlenül támogatta a hozzájuk forduló elesett embereket és segített a szegényeken.

Fotó: Szakony Attila

Papp Ferenc hozzátette: városszerte csak „vöröskeresztes" Marika névvel illetett hölgy többek között az önkormányzattal közösen megteremtette a mai hajléktalan ellátó rendszer alapjait.

- Nyugdíjba vonulása után aktív maradt a szociális és karitatív programokban - folytatta. - Tíz éve Nagykanizsai Civil Kerekasztal szociális és egészségügyi munkacsoportjának vezetője, az idősügyi tanácsban pedig a klubok önkéntes munkáját irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!