Hírek

2017.05.04. 14:30

Hétvégi programok Zala megyében - Az édesanyák előtt is tisztelegnek

Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, megyénkben több hétvégi program is róluk szól.

Munkatársainktól

Futás a koraszülöttekért

Vasárnap 9 óra 20 perckor rajtol a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumból a koraszülöttek támogatására szervezett jótékonysági futás, a Másodszor is célba érünk! A közel 60 kilométeres futóprogramon egyéni és csoportos nevezésre is mód lesz. A verseny útvonala: Zalaegerszeg, Nemesapáti, Gyűrűs, Kallósd, zalacsányi golfpálya, Kustány, Hévíz, Keszthely. A cél a keszthelyi főtér, ahol színes programok várják a futókat. A 60 kilométeres szakasz egyik etapja Hévízen megy keresztül, a futók a kék túra útvonalon haladva az egregyi Árpád-kori templomnál érnek a fürdővárosba. A programon belül megrendezik a Hévíz-Keszthely futást, 5,4 kilométeres távon. A mezőny 14.30-kor rajtol a tófürdő szökőkúttal szembeni (kerubos) bejáratától.

Kutyák szemléje

Különleges kutyák bemutatóját tartják május 7-én, vasárnap Zalaegerszegen, a gébárti szabadidő központban. A nemzeti CAC kiállítás és országos tenyészszemle a Zala Megyei Kynológiai Egyesület rendezésében 10 órakor kezdődik. A napot a legjobb ebek bemutatója, a best in show zárja. Látható lesz a fiatal felvezetők, tenyészpárok és tenyészcsoportok versenye. Délután egykor a Göcsej Kutyaklub tart agility bemutatót. Idén másodszor a nem elismert fajtáknak és törzskönyvvel nem rendelkező fajtatiszta kutyáknak (hobbi kategória) és keverékeknek (egyéb) is tartnak szépségversenyt. Ők ugyanolyan díjazást kapnak majd, mint a CAC kiállításra nevezett ebek.

Öreg vasak hétvégéje

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban május 7-én, vasárnap 9-17 óra közt rendezik meg az Öreg vasak hétvégéjét. A kétnapos kiállításon elsősorban zalai veteránmotor-gyűjtők mutatják be féltett kincseiket, az 50-60 évvel ezelőtt gyártott hazai és a volt KGST országokban készült motorkerékpárokat, Pannóniákat, Csepeleket, MZ-ket és Jawákat.

Gulag-túlélő tisztelete

Szombaton Rédicsen programot szerveznek Sánczi Ferenc Gulag-túlélő 90. születésnapja alkalmából. 10 órakor szentmise kezdődik a helyi templomban, melynek főcelebránsa Mód Miklós vörsi plébános lesz. 11 órakor a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Házban is ő tart könyv- és filmbemutatót Ember az embertelenségben címmel. A művek Sánczi Ferenc Gulágon töltött éveit mutatják be.

Ház, kert, udvar

Zalaegerszegen, az Apáczai ÁMK-ban vasárnap kertészeti kiállítást és vásárt tartanak, melynek keretében gyógynövényekről, allergén virágokról is hallhatnak szakmai előadást az érdeklődők.

Kiállítások

Pénteken 17 órakor nyílik Hipságh Gyöngyi fotóművész kiállítása a kanizsai Honvéd Kaszinóban. Szintén pénteken 17.30-kor nyílik Hosszú Laura képzőművész és Varga Bibel József festőművész tárlata a kanizsai HSMK-ban.

Kerékpártúra

Délnyugat-Zala felfedezésére, kerékpártúrára invitálják az érdeklődőket szombaton a tormaföldei Szent János-hegyre, a Böjti-pincéhez. Regisztrálni 8-tól 10 óráig lehet, a túrázókat 9 óra és 10.30 közt folyamatosan indítják a Tormafölde-Páka-Kányavár- Lispeszentadorján-Budafai arborétum-Vétyemi ősbükkös-Tormafölde útvonalú, 40 kilométeres távon.

Szülinapi táncház

Ötéves a keszthelyi Re-Folk zenekar. Ebből az alkalomból ünnepi koncertre, majd táncházba várnak minden népzenét kedvelőt ma 19 órakor a keszthelyi Amazon Ház Látogatóközpontba.

Hévízi anyák napja

A hévízi önkormányzat vasárnap 17 órakor tartja anyák napi ünnepségét. A városi sportcsarnokban beszédet mond Papp Gábor polgármester, majd fellép Papdimitriou Athina és Trokán Anna.

Nemzetközi úszóverseny

Szombaton Lentiben immár 18. alkalommal rendezi meg a helyi úszóklub a Kerka Kupa nemzetközi úszóversenyt, ami egyben a Somogy és Zala megyei régiós körverseny 3. fordulója. A felvonulás és a megnyitó 10.25-kor, a verseny 10.40-kor veszi kezdetét, ezután több úszásnemben és korosztályban indul el a közel 200 úszó. A legeredményesebb szakosztály elnyeri a Kerka Kupa serleget. Ez alkalommal a házigazdák mellett Csáktornyáról, Radenciből, Zalaegerszegről, Nagyatádról, Csurgóról, Nagykanizsáról, Sárvárról, Marcaliból, illetve Keszthelyről is neveztek versenyzők.

Pákai borbírálat

Pákán pénteken 17 órától rendezik meg a borbírálatot a művelődési házban, melyre a pákai szőlősgazdákat várják.

Csömödéri ajándékok

Pénteken Csömödérben, a könyvtárban anyák napja alkalmából ajándékkészítő programot tartanak 16.30 órától.

Tornyi horgászverseny

Szombaton a tornyiszentmiklósi újfalusi tónál tagjainak részvételével tart horgászversenyt a Lovászi Bányász Horgászegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!