Hírek

2014.10.17. 18:30

Átadták péntek este a Zalai Prima Díjakat

Nagykanizsa - A Hevesi Sándor Művelődési Központban fergeteges gálaest keretében, ünnepélyes körülmények közt immár 9. alkalommal adták át péntek este szűkebb pátriánk, Zala megye Prima Díjait.

Horváth-Balogh Attila

Mint az köztudott: Demján Sándor, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által alapított Prima Primissima Díj mintájára a szervezet megyei elnöksége is létrehozta a Zalai Prima Díjat a művészet, a tudomány, a kultúra, az oktatás és a média régiónkban élő, kimagasló teljesítményt nyújtó képviselői számára.

A díjátadó gálaest közönségét a Tatár Csaba vezette Nagykanizsai Fúvószenekar zenéje fogadta. Fotó: Szakony Attila

Ezúttal a közösség megbecsülését jelző rangos elismerést oktatás és köznevelés kategóriában Kiss István zalaegerszegi néptáncoktató, közművelődés kategóriában Hella Ferenc nagykanizsai református lelkész, zeneművészet kategóriában pedig Varga Endre, a hévízi Musica Antiqua Együttes művészeti vezetője vehette át. A közönség díját szintén Kiss István kapta, aki a lapunkban megjelent nyomtatott szavazólapokon, a Zaol.hu-n és SMS-ben érkezett 4970 szavazatból 1477-et tudhat magáénak.

Rajtuk kívül még 6 jelöltre lehetett voksolni a szavazás során. Irodalom kategóriában Fa Ede költő, színművészetben Both Gábor színművész, képzőművészetben a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola, tudomány kategóriában prof. Dr. Bátorfi József sebész főorvos, sajtó és média kategóriában a Helikon Rádió, a sport területén pedig a ZTE-ZÁÉV Női Tekeszakosztálya volt Prima-jelölt. Habár csak a három Prima-díjas kapta meg Schrammel Imre Kossuth-díjjal kitüntetett iparművész (aki gyermekkorát egyébként Nagykanizsán töltötte) alkotását, a Kincsem-emlékszobrot és a vele járó egy-egy millió forintot, a többi jelölt sem tért haza üres kézzel, köszönhetően a támogató vállalkozásoknak és önkormányzatoknak.

A megjelenteket Dénes Sándor, a házigazda város polgármestere köszöntötte, aki kiemelte: a jelöltek és a díjazottak tudása, emberi tartása közösségünk tartópillérei.

Hagyományosan az esten adták át az Év Zalai Vállalkozója Díjakat is. A rangos elismerést most az Irodaplusz Kft., a Murasóder Kft., a Kanizsa-Bau Kft., a Metál-Légtechnika Kft., Simon Péter ortopéd cipészmester, a László Pincészet, az M.T.E Gépjárműalkatrész Kft., a Spiller 2000 Kft., a Tóth 95 Kft. és az Eurowild Kft. érdemelte ki.

Doucha Ferenc főszervező, a VOSZ megyei elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: a területi Prima Díjak a lokális maximumok elismerései.

– Büszkék vagyunk rá, hogy Zalában is vannak jelet hagyó, közösségükért dolgozó példaemberek – jelentette ki. – Rendkívül fontos, hogy megbecsüljük tehetségeinket és értékeinket, megőrizzük hagyományainkat és építsük közösségeinket. Példaképek nélkül nem lehetünk boldogok. Ezért is fontos a területi Prima Díj, mert a helyi példaemberekre, példaközösségre, azaz, a „zalaikumokra" fókuszál.

Az idei Zalai Prima-díjasok: Hella Ferenc, Kiss István (ő lett a közönségdíjas is) és Varga Endre. Fotó: Szakony Attila

Azt is elmondta, büszke rá, hogy habár a Zalai Prima Díj vállalkozói kezdeményezés, évről évre sikerül a jó ügy mellé állítani a megye társadalmát, az önkormányzatokat, a takarékszövetkezeteket – és természetesen, a vállalkozókat.

Az est a Prima-díjas Benkó Dixieland Band fergeteges koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!