Hírek

2015.09.03. 08:49

Átépítik a csatári csomópontot

Csatár – A megyeszékhely és Nagykanizsa között húzódó 74-es főút csatári kereszteződésében több mint 129 milliós értékű beruházással jelentős átalakítást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hajdu Péter

Érdeklődésünkre Marczin Bence, a társaság kommunikációs osztályvezetője közölte, a 74-es  főút csatári csomópontjában az elmúlt évtizedben számos, különböző kimenetelű baleset történt, amelyek indokolttá tették az átépítését.

– A beavatkozással társaságunk a csomópont felismerhetőségét kívánja javítani a fő és az alárendelt irányban egyaránt, továbbá a nagy felületekből eredő szabályozatlan járműmozgások megszüntetése is cél. A beruházás keretében az alárendelt csomóponti ágak széles csatlakozásainak beszűkítését, elválasztó szigetek kiépítését és burkolt padka kiépítését végzik el a szakemberek – mondta az osztályvezető.

A csomópont átépítésével a 74. számú főút mintegy 600 méteres szakaszán, az alárendelt ágakon összesen 200 méter hosszú szakaszon történik burkolat megerősítése. A teljes építési szakaszon megújulnak a forgalomtechnikai jelzések, valamint a figyelem felkeltésére konzolos tartószerkezetek kerülnek elhelyezésre az alárendelt ágakon, ahol az elsőbbségadási kötelezettségre további forgalomtechnikai eszközökkel (lassító harántcsíkozás, fényvisszavető prizmák) hívják fel a figyelmet. A főirányban is fluoreszkáló hátterű táblákat helyeznek el a szakemberek.

A kivitelezésre 60 nap áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!