Hírek

2016.07.07. 14:11

Áthajtott haragosa lábán; baseballütővel verte ellenfele autóját

Zalaegerszeg – Sajnos szinte naponta szembesülhetünk azzal, hogy a konfliktusaik kezelésére sokan csak egyetlen módszert ismernek, az erőszakot.

Arany Gábor

Ebben az sem tartja vissza őket, ha többen láthatják, mit tesznek, ezért hajlamosak még a nyílt utcán is elragadtatni magukat. Nemrég két ilyen ügyben is vádiratot nyújtott be az egerszegi járási ügyészség a bíróságra.

A negyvenéves, zalaegerszegi H. Ákos tavaly november 19-én késő délelőtt a megyeszékhelyi Kertvárosban a Köztársaság úti csemegebolt melletti parkolóban találkozott össze haragosával. Rövid szóváltás után autójába ült, az ismerőse pedig elindult a Köztársaság úti zebra felé. H. Ákos ekkor autója jobb elejével a férfi bal lábának hajtott úgy, hogy a lábfején is átment, könnyű sérülést okozva neki. Az autós észlelte, hogy nekiment a gyalogosnak, megállt, kinyitotta a kocsija ajtaját, de nem szállt ki, hanem közölte: megint mehetsz a rendőrségre. Ezek után úgy hajtott el, hogy nem győződött meg róla, okozott-e sérülést, kell-e segítséget nyújtania.

Az autós ellen közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására téve indítványt.

A másik, szintén nemrég vádiratba foglalt történet szerint tavaly november 24-én délután három óra tájt kerekedett konfliktus két autós között a megyeszékhelyen. A 45 éves K. Nándor az egerszegi Göcseji úton közlekedett Škoda gépkocsijával, amikor megelőzte őt egy másik autó. Történt ez oly módon, amit valamiért sérelmezett K. Nándor és ettől olyannyira indulatba jött, hogy elégtételt akart venni. Erre a Platán sori kereszteződésnél kínálkozott számára alkalom, mert a jelzőlámpa tilos jelzése miatt megálltak. A feldühödött škodás férfi baseballütőjét magához vette, az előtte álló kocsihoz ment, és fenyegetőzve többször közepes erővel megütötte az ajtó ablakát, de nem zúzta be az üveget. A megtámadott gépkocsiban a sofőrrel utazott felesége és kétéves kisfiúk is. Ezt látta a dühöngő K. Nándor és meg is mondta a sofőrnek, ha nem lenne ott a gyerek, agyonverné, szétverné a fejét. A támadásnak az vetett véget, hogy zöldre váltott a lámpa, ezért visszaült autójába és elhajtott.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a férfi ellen zaklatás miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, pénzbüntetés kiszabását indítványozva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!