Hírek

2015.07.07. 12:45

Átvert eladók, becsapott bank Zalában

Zalaegerszeg - Két ügyben is sikkasztás miatt emeltek vádat a napokban.

Arany Gábor

Az első történet vádlottá lett osztrák állampolgárságú szereplője ingatlanforgalmazóként dolgozott Hévízen. Így került kapcsolatba az angol házaspárral, akik a közreműködésével vettek 2007-ben Balatongyörökön ingatlant, amit három évvel később el kívántak adni. Az ügylet lebonyolítására az általuk már ismert, a történtek idején 39 éves ingatlanforgalmazót kérték meg. Ehhez teljes körű meghatalmazást adtak neki. Ez alapján jött létre az adásvétel 2010 októberében, az ingatlanért kapott 48 ezer eurót azonban az osztrák közvetítő sajátjaként kezelte, nem adta át megbízóinak.

A másik ügyben szereplő 27 éves nagykanizsai fiatalember hitelképtelen ismerőse kérésére kötött lízingszerződést tavaly januárban egy Volkswagen Passat gépkocsira. A kezdő részlet befizetéséhez a 450 ezer forintot az ismerőse adta, aki ígérte a fennmaradt 850 ezer fizetését is, ami havi 29 ezer forintot jelentett öt éven át. Ebből az ismerős csak az első, márciusi részletet fizette be. Emiatt a bank a szerződést októberben felmondta és a gépkocsi visszaadását kérte, ám a szerződést aláíró fiatalembernek erre nem volt módja, hiszen a kocsi nem volt birtokában, azt ismerőse Németországba vitte, ott foglalták le tavaly decemberben a német hatóságok.

A Zala Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint különbözőképpen minősülő sikkasztás, illetve hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat a két ügy gyanúsítottja ellen.

Címkék#sikkasztás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!