2016.12.10. 16:11
Autentikus cigány ételeket lehetett kóstolni
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat szombaton a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban első ízben tartotta meg a gasztronómiai fesztiválját.
Az összejövetelen azonban nem csak az autentikus roma ételek kerültek terítékre, hanem a fiatalok adventi kézműves foglalkozásokon is részt vehettek. Az egyik asztalnál például zokniból készült hóember, míg Váradi István vezetésével a roma népművészeti mesterségeket, így például a fafaragást mutatták be.
- A kultúránk, a hagyományaink továbbadása fontos feladatunk - fogalmazott Lendvai Ferenc az önkormányzat elnöke. - A cigány ételek másképp készülnek, a fűszerezéseik is eltérnek a többségi társadalométól, ezért szeretnénk ha minél többen megismernék ezt a fajta gasztronómiát is.