Hírek

2017.07.10. 19:06

Autók nélkül - Zalaszentgrót ismét csatlakozik a Mobilitási Héthez

ZALASZENTGRÓT Idén is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez, és ezen belül az autómentes naphoz az önkormányzat, erről a legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek.

Szabó Judit

Szeptember 16-22. között 16. alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a fenntartható és környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő programsorozatot, melyhez Zalaszentgrót 2014 óta minden évben csatlakozik. Tavaly már több mint kétszáz magyar település vett részt a kampányban.A programhoz csatlakozó önkormányzatoknak bizonyos vállalásokat kell tenniük, bizonyítva, hogy a közlekedést érintő intézkedéseik során is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre.

Zalaszentgrót idei vállalásainak egy része már teljesült, ugyanis a Deák-iskola Zrínyi Miklós tagiskolájának bejárata előtti járdát jócskán kiszélesítették, s ide legalább húsz kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót telepítenek majd. Szeptember 22-én pedig a belvárosban megrendezik az autómentes napot: lezárnak egy területet, ahol aznap csak gyalog, biciklivel vagy tömegközlekedéssel lehet közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!