Hírek

2017.08.11. 18:31

Autókat próbáltak elkötni, nem sok sikerrel - Inkább rezet loptak

NAGYKANIZSA Furikázni támadt kedve, ezért járműveket próbált lopni az a két férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

A nagykanizsai páros tavaly december 26-ára virradóan határozta el, hogy autókázik egy kicsit. Először azonban egy robogót próbáltak elkötni a nagykanizsai Corvin Ottó utcában. V. József az utca forgalmát figyelte, míg T. András próbálta beindítani a járművet, eltörte a kormány zárját, ettől azonban a motor használhatatlanná vált. A kétkerekűt ezért belökték egy árokba, 55 ezer forint kárt okozva ezzel a tulajdonosnak.A két férfi innen a közeli parkolóhoz ment, és az ott álló Wartburg gépkocsi jobb hátsó ablakát törték be. Beszálltak, T. András megrongálta a gyújtáskapcsolót, elgörbítette a kormányoszlopot, míg társa letépte a műszerfalat. Sikerült ugyan beindítani a motort, de az egyből lefulladt, ezért a hátsó üléseket előre hajtva a csomagtartóból több szerszámot kivettek és távoztak. A közelben parkoló Ford Escort személygépkocsihoz mentek és a Wartburgból ellopott emelővel betörték az autó jobb első ajtóüvegét. Beültek és azt is megpróbálták elindítani.

Sikerrel jártak, az autóval a Sikátor utca felé indultak, de a jármű hamarosan lefulladt. Kiszálltak, tolni kezdték, V. József az ablakon át benyúlva tekerte a kormányt, a társa hátulról tolta. Pár házat mentek így, amikor V. József nekikormányozta a gépkocsit egy villanyoszlopnak, Ez után jobbnak látták otthagyni az összetört járművet. A két gépkocsiba közel 140 ezer forint kárt okoztak. Alig egy hónappal később, január 20-ára virradóan a két férfi kiegészülve Sz. Attilával a nagykanizsai Múzeum tér alatt lévő egykori Kiskakas vendéglőhöz ment. Lefeszítették az épület hátsó ablakáról a rácsot és betörték az ablakot, majd bejutva ketten átkutatták a helyiségeket, míg harmadik társuk kiment az utcára figyelni. Bent a két férfi a fűtésrendszerről leszerelt 40 méter rézcsövet és a mennyezet saválló lemezét, majd az ablakon át távozott. A 80 ezer forint értékű fémet, valamint az épületből ellopott három darab, 90 ezer forint értékű szarvasagancsból készült csillárt később pénzzé tették.A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfiak ellen társtettesként elkövetett jármű önkényes elvétele, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat a nagykanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!