Hírek

2017.01.08. 18:25

Autópálya lesz az M70-es

Csörnyeföld - Közel 13 kilométer hosszan kell kiépíteni a jobb oldali pályaszakaszt az M70-es autóúton a gyorsforgalmi folyosó autópályává történő fejlesztéséhez.

Gyuricza Ferenc

A bővítés várhatóan ez évben kezdetét veszi, ugyanis a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már 2016-ban meghirdette a nyílt közbeszerzési eljárást a 21,3 kilométer hosszú M70-es autóút végig négysávosra történő fejlesztésére. A pályázat ajánlattételi határideje február 16-án jár le.

A nyertes pályázónak a kiírás értelmében két szakaszra bontva összesen közel 13 kilométernyi pályatestet kell kiépítenie. Ebből az egyik rész 5,5, míg a másik 7,3 kilométer hosszúságú.

A 2004-ben átadott M70-es - mint szombati képünk is mutatja - jelentős tranzitforgalmat bonyolít le, ezért indokolt a bővítése Fotó: Gyuricza Ferenc

A kiépítendő szakaszok Murarátka, illetve Csörnyeföld térségében találhatóak. A bővítés során nemcsak a még hiányzó pályaszakaszokat kell pótolnia a nyertes pályázónak, hanem többek között a meglévő szakaszokat érintően burkolatmegerősítésre és -cserére is szükség lesz, de csőhidak építését, s a meglévő csörnyeföldi pihenőhelyhez új be- és kihajtó ágak kialakítását is magába foglalja a kiírás. A beruházás várhatóan 2018 végére készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!