Hírek

2016.12.18. 19:35

Átadták a felújított orvosi rendelőt

Resznek - A mai kor színvonalának megfelelő, illetve a járóbeteg-alapellátás követelményeit maximálisan kielégítő új háziorvosi rendelőt adtak át tegnap a községben.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepélyes szalagátvágásra egy egész délutánt felölelő, komplex programsorozat részeként került sor, először a mintegy 300 lakosú település szépkorú lakosait köszöntötte Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, este pedig a község központjában felállított adventi koszorún gyújtották meg a negyedik, vagyis az utolsó gyertyát.

A felújított és jól felszerelt reszneki orvosi rendelőben balról jobbra Pácsonyi Imre, dr. Gyarmati Lenke és Kercsmár István
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az orvosi rendelő átadására e két esemény között került sor. Kercsmár István polgármester lapunknak elmondta: a felújításra 4,3 millió forintot fordítottak a 6 és félmillió forintot kitevő adósságkonszolidációs keretükből.

A nevezett összeg felhasználásával felújították a tetőt és kicserélték a nyílászárókat, megoldották az akadálymentesítést, sor került továbbá a külső vakolásra és színezésre, illetve a belső burkolásra és festésre, de tudtak orvosi eszközöket is vásárolni, amit a hat község járóbeteg-alapellátását végző háziorvos, dr. Gyarmati Lenke saját költségére további műszerekkel egészített ki.

Kercsmár István hozzátette: az említett eszközpark természetesen elsősorban a helyi betegek ellátását szolgálja, hiszen a háziorvosi körzet mind a hat településének van saját rendelője.

Az orvosi rendelő átadásán jelen volt Lendvai Zoltán János plébános is, aki a szalagátvágást követően megáldotta a felújított épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!