Hírek

2016.10.05. 20:21

Az aradi tizenhármak: Országszerte megemlékezéseket tartanak, így Zala megyében is

Körkép - Az aradi vértanúk előtt hajt fejet az ország. A szabadságharc tizenhárom honvédtisztjét 167 évvel ezelőtt végezték ki.

Korosa Titanilla

Ez alkalomból országszerte és megyénkben is megemlékezéseket tartanak. Nagykanizsán ma 9.45-kor térzene fogadja az Aradi udvarban a megemlékezőket. Ezt követően a Hevesi-iskola diákjainak ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők, majd Dénes Sándor polgármester mond beszédet. A Polgári Kanizsáért Alapítvány szervezésben pedig 14 órakor hagyományőrző huszárok vezetésével indul a menet a Székely kertbe.

Zalaegerszegen ma 19 órakor lesz a megemlékezés a Csány téren. Ünnepi beszédet mond Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója, a műsorban közreműködik H. Horváth Gyula, Laposa Júlia, ifj. Horváth Károly, Urházy Gábor László, Bellus Attila, a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar és a Csány-szakgimnázium diákjai. Keszthelyen a Szent Miklós temetőbe várja a megemlékezőket 17 órára a városi önkormányzat, valamint a Goldmark művelődési központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!