Hírek

2017.07.25. 15:35

Az eső elvitte - helyreállították a zalaszentgróti temetőhöz közeli partoldalt

ZALASZENTGRÓT - Az elmúlt évek esőzései megrongálták a zalakoppányi városrészben a temetőhöz közeli partoldalt.

Szalay Csaba

Az önkormányzat a javításhoz vis maior pályázaton 20,5 millió forintot nyert, amihez közel 2,3 millió forint önrészt biztosított. Az önkormányzat műszaki osztályának vezetője, Halászné Dukai Ágota elmondta, hogy a zalaszentgróti kivitelező két hónap alatt végezte el a partfal helyreállítását: beton "surrantókkal" levezették a vizet az árokba, a domboldalba bokrokat telepítettek, geotextíliát terítettek le, illetve füvesítettek. Az úttestet újraburkolták.

Az avatóünnepség egy pillanata
Fotó: Szalay Csaba

A partfal avatására szombaton került sor, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Rétvári Róbert járási hivatalvezető, és dr. Farkas János, a kivitelező vállalkozás vezetője jelenlétében. Baracskai József polgármester elmondta: a városban a domborzati viszonyok miatt több helyen van hasonló veszélyes partfal.

Manninger Jenő kiemelte: a vis maior pályázatok a lakosság biztonságát szolgálják. A ceremónia után kezdődött a zalakoppányi falunap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!