Hírek

2017.05.22. 14:12

Egyedüli dunántúliként a zalavári orvos van versenyben

Megyénkbeli orvos, dr. Németh András is bekerült az „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat jelöltjei közé.

Keszey Ágnes

Az ÁNTSZ idén is meghirdette az Év praxisa pályázatot. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökségével zajló programban a beérkezett ajánlások alapján a zsűri kiválasztotta azt a tíz hazai és tíz határon túli orvost, akire a páciensek május 28-ig szavazhatnak a szervezet honlapján. A legmagasabb pontszámot elérő történet orvos- nővér főszereplője veheti majd át „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat ÁNTSZ díjának első helyezését.

A Dunántúlról egyedüliként zalai orvos is bekerült a jelöltek közé: a zalavári dr. Németh András. Többen javasolták a versenybe:  hálás betegek, védőnő, óvoda, az idősotthon, valamint Zalavár egykori és mostani és Sármellék jelenlegi polgármestere is. A két településvezető a háziorvos szakmai tudása mellett kiemelte empatikus, derűs magatartását. dr. Németh András 2003 óta látja el a háziorvosi feladatokat: ellátási kötelezettsége Zalavárra és Sármellék egy részére terjed ki. A polgármesterek ismertették: az orvos koordinálja és irányítja 25 település felnőtt és gyermek lakosságának ügyeleti ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!