Hírek

2016.10.08. 17:29

Az időseket köszöntötték (frissítve)

Zalaegerszeg-Botfa - A Nyugdíjas himnuszt énekelte el a botfai lányok-asszonyok klub kórusa szombaton az idősek napi program nyitányaként. Ezzel régi hagyományt folytattak, mert a korábbi években az Őszirózsa Nyugdíjasklub szervezte meg a szép korúak összejövetelét.

Arany Gábor

– Tavaly vettük át a rendezést tőlük, hiszen róluk, az ő köszöntésükről van szó – árulta el Simon Lászlóné, a húsz éve működő, három tucat tagot számláló klub vezetője, aki elmondta, a megyeszékhelyi városrész minden 65 évnél idősebb polgárát meghívták és hatvannál is többen fogadták el az invitálást. Olyanok is felkerekedtek, akik más rendezvényekre már nem fáradnak el. A közönségnek tucatnyi műsorszámot adott elő a minden korosztályt felvonultatót szereplőgárda, majd vendégül látták finom vacsorával is az idősek nap résztvevőit.

A közel ezer lakosú Botfára egyébként nem jellemző az, ami a zalai települések többségéről elmondható, az elöregedés, a népesség fogyása. Erről a Gecse Péter alpolgármester beszélt érdeklődésünkre, aki egyben botfaiként arról is beszámolt, hogy mind népszerűbb a településrész.

Fotó: A szerző

– Kedvező fekvése miatt választják a városból kiköltözők vagy volt botfaiak térnek vissza, és ebben szerepe van annak is, hogy megőrizte barátságos, falusias jellegét Botfa – magyarázta.

Balaicz Zoltán polgármester arra emlékeztetett, hogy az ENSZ 25 évvel ezelőtt nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Zalaegerszeg a kezdeményezéshez már 1994-ben csatlakozott idősek napi rendezvénnyel, ez pedig azóta sorozattá vált és idősek hónapjává vált.

– A fiatalabb generációnak oda kell figyelni azokra, akik felépítették azt az országot, ezt sohasem szabad elfeledni. Az a feladatunk, hogy abból a sok-sok szeretetből, figyelemből visszaadjunk valamit – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!