Hírek

2017.08.14. 16:21

Az ítéletidő költsége

ZALAEGERSZEG - Meghaladta a 17,5 millió forintot a június 28-i hatalmas felhőszakadás és orkán erejű szél okozta károk felszámolásának s a védekezésnek a költsége.

Szabó Judit

A zalaegerszegi önkormányzat a nemrég tartott rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a költségek 70 százalékára közel 12,3 millió forint vis maior támogatást kér a Belügyminisztériumtól.

Az emlékezetes vihar hatalmas fákat csavart ki és tört ketté, kárt okozott a csapadékvízelvezető rendszerekben, az utakban. Az alsóerdei szabadidőközpontban kidőlt, illetve megsérült villanyoszlopok cseréje, javítása önmagában majdnem 1,5 millió forintba került, de helyre kellett állítani a Pózva utca melletti árkot és szalagkorlátot, a Vizslaréti árok 1. számú záportározóját és az árkon megsérült mederlapburkolatot, a Gyümölcsös utcai átereszt és útpadkát, valamint a Kosztolányi utcai parkolóház előtti csapadékcsatornát is.

A védekezési munkák is sok pénzt emésztettek fel: a város számos pontján (például a Béke és a Dózsa ligetben, a Vizslaparkban, a Göcseji úti temetőben, a Hüvös-kastély parkjában) megritkította a növényállományt az ítéletidő, a kidőlt fákat és a megsérült ágakat el kellett távolítani. Alpinisták is részt vettek a védekezésben, amire összesen 7,7 millió forintot fordított a város. A károk elismertetése érdekében mintegy 400 ezer forint értékű szakértői munkára is szükség volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!