Hírek

2017.06.11. 12:49

Az LMP népszavazást szeretne a paksi bővítésről - Szél Bernadett Zalaegerszegen

Az LMP országjáró körútja keretében vasárnap a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatót Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke, valamint a zalai elnök, Rikk László.

Magyar Hajnalka

Egy hónapja indult országjárásuk  témája a paksi atomerőmű-bővítés megállítása. Mint Szél Bernadett elmondta, hónapok óta folyamatosan nyújtják be kérdéseiket a Nemzeti Választási Bizottsághoz, avval a céllal, hogy  Paks 2. ügyében döntési helyzetbe hozzák a magyar embereket, vagyis mód nyíljon a népszavazásra. Látható azonban – mondotta –,  hogy a kormányzat nem hajlandó megfontolni és újragondolni, hogy valóban szüksége van-e az országnak a bővítésre. A politikus úgy véli, a Nemzeti Választási Bizottság sem nem nemzeti, sem nem választási, ehelyett az atomlobbi álláspontját „mondja fel", s a szocialista kormányokra emlékeztető érvelésekkel  utasítja  el az LMP népszavazási kérdéseit.

Szél Bernadett Zalaegerszegen
Fotó: Katona Tibor

A bizottsággal ellentétben  Szél Bernadett úgy ítéli meg, a politikusok semmivel sem okosabbak, mint a magyar emberek, engedni kellene tehát, hogy véleményt formáljanak, állást foglaljanak  egy ilyen fontos kérdésben. Annál is inkább, mivel az elmúlt években  szinte látható eredmény nélkül  tűnt el 250 milliárd forint a magyar adófizetők pénzéből  a paksi bővítésre, s ez politikai hovatartozástól függetlenül, önmagában is intő jel lehet mindenki számára  – hangoztatta a társelnök. Bízik benne, hogy az állampolgárok összefogása erősebb lesz a kormánypropaganda és az atomlobbi közös fellépésénél. Ennek érdekében a  népszavazás kiírására buzdító petíciót állítottak össze, amit standjaikon és online is aláírhatnak a szimpatizánsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!