Hírek

2017.07.27. 08:52

Az Ocho Machóval várták a felvételi pontokat – Ilyen volt a tegnapi pontváró buli

Idén először rendeztek Zalaegerszegen ponthatárváró bulit, ahol a leendő egyetemisták együtt izgulhattak a felvételi ponthatárok miatt. Július 26-án este nyolc órakor egy nagy kivetítőn meg is tekinthették eredményeket.

Rákos Bianka

Az időjárás nem kímélte a diákokat, hiszen az eső miatt a Zalakerámia Sport - és Rendezvénycsarnokba költözött az eredetileg szabadtérre tervezett esemény. A rossz idő ellenére, az Ocho Macho együttes koncertje fergetegesre sikerült, a színpad előtt kisebb tömeg tombolt a népszerű slágerekre.

Igazi bulihangulat uralkodott, ám néhány arcon azért látszott az izgalom. Volt, aki idegesen a telefonját nyomogatta, de olyan is, aki inkább a büfé előtt ácsorogva legurított egy kis boros kólát, hogy enyhítse a feszültséget. Úgy tűnt, a többség azonban nem aggódik - egy háromfős baráti társaság például végig nevetgélt.

Iván Dániel és Árvai Csaba nem izgult az eredmények miatt Fotó: Katona Tibor

Nem izgulok, mert már mindent kiszámoltam: 486 pontom lett. Ha a tavalyi határokat nézzük, akkor bőven bekerülök – mondta büszkén Árvai Csaba, aki különleges álmokat dédelget a jövőre nézve – Pszichológus szeretnék lenni, és úgy érzem, jó irányba haladok. Nemrég első helyet értem el egy országos pedagógia és pszichológia versenyen, a jelentkezésemet pedig az ELTE pszichológia szakára adtam be – mesélte a fiú, miközben jóízűen kólát kortyolgatott barátaival, Iván Dániellel és Fónad Péterrel.

- Pécsre megyek rekreáció szervezést tanulni, mivel szeretem a sportokat. Csabával ellentétben én nem számolgattam utána, de úgy érzem lett olyan jó érettségim, hogy felvegyenek – árulta el Dániel.

A két frissen érettségizett fiú barátját, Pétert viszont már egy éve egyetemre jár. Elárulta: mérnökinformatikát tanul, és pusztán kíváncsiságból jött el a rendezvényre.

A zenét az Ocho Macho szolgáltatta Fotó: Katona Tibor

- Úgy tudom Budapesten ez már hagyomány, és a koncertek is jóknak tűntek – nyilatkozta.

Végh Alexandra a párjával kézen fogva sétálgatott a tömegben. Kettejük közül idén csak ő adta be a jelentkezését a felsőoktatásba.

- Elég különleges szakot választottam elsőnek, az ELTE holland nyelv és kultúra képzését. Van azonban „B” tervem is. Ha nem jön össze, akkor Szombathelyre megyek gazdaság és menedzsment szakra – fejtette ki a lány.

Az Ocho Macho már az utolsó slágert adta elő, így lassan a tömeg is szétszéledt. Valaki leült középre, hogy az első sorból lássa a kivetítőt, néhányan a lelátóban találtak helyen. Közel volt már az este 8 óra

Az öröm nem véletlen: Dömötör Dominikát (középen) felvették Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester még a pontok kihirdetése előtt tartott egy rövid, ösztönző beszédet a fiataloknak, majd bekapcsolt a kivetítő.

Az öröm, a döbbenet, vagy a csalódottság egyre több ember arcán jelent meg, ahogy lassan gördültek le a szakok és egyetemek nevei a vásznon. Néhányan türelmetlenek voltak, inkább gyorsan rákerestek a pontszámokra a neten.

Dömötör Dominika az első sorban üldögélt barátnőivel, mikor hirtelen felcsillant a szeme – Úristen felvettek! – örvendezett. A lány az ELTE germanisztika szakán fog tanulni szeptembertől, így barátaival a Wellhello koncerten már felszabadultan bulizhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!