Hírek

2016.08.29. 16:31

Az olvasás gyógyít - 5 ezer könyv ajándékba

Zalaegerszeg - Több mint 5 ezer könyvet kapott adományként a Zala Megyei Szent Rafael Kórház, az ajándékot hétfőn vette át dr. Halász Gabriella főigazgató a pózvai pszichiátriai rehabilitációs részlegen megtartott sajtótájékoztató keretében.

Magyar Hajnalka

Az ismeretterjesztő és szépirodalmat egyként tartalmazó könyvcsomagot szétosztják az osztályok között, s a betegek akár haza is vihetik a ki nem olvasott műveket.

Az adományozók nevében Takács Dániel és Takács Balázs elmondta, a több ezer kötetet szombathelyi, zalaegerszegi, nagykanizsai és zalaszentgróti jótékonysági adománypontjaikon adták le segíteni akaró emberek az elmúlt egy év során. A szervezők a bő felhozatalból válogatták ki azt az 5 ezer kötetet, amely meglátásuk szerint leginkább illik Az olvasás gyógyít című programjukhoz. Takács Dániel - aki bohócdoktorként is tevékenykedik a szombathelyi kórházban - kitért rá, személyesen is tapasztalja, hogy minden művészeti élmény, a betegségen túlmutató impulzus hozzájárulhat a betegek mielőbbi felépüléséhez.

Dr. Halász Gabriella, Takács Balázs és Takács Dániel az átadón Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Halász Gabriella főigazgató - megköszönve az emberi szolidaritásról üzenő adományt - kiemelte, a pszichiátriai rehabilitáció keretében intézményesen is alkalmazzák a biblioterápiát. Az olvasás üdvös hatásai azonban minden osztályon érvényesülhetnek, hiszen a szépirodalmi élmény, az emberi sorsok papírra vetett tanulsága, az olvasás közben átélt katarzis mind része a lélekedzésnek, ami nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz. Gondolatait éppen Martin Walser Lélekedzés című regényével a kezében fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!