Hírek

2016.10.24. 18:02

Az öröm jó formában tart - Lezárult az idősek hónapja, kitüntetéseket, díjakat adtak át

Zalaegerszeg – Hétfőn délután a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott ünnepséggel zárult az idősek hónapjának rendezvénysorozata. A megyeszékhely szépkorú lakosságát színvonalas műsor és kitüntetések átadása várta.

Fincza Zsuzsa

Elsőként Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, kihangsúlyozva, az idősek ugyanolyan jogú polgárai a városnak, mint a fiatalok, mert „attól még nem öreg valaki, hogy megélt valahány évet. Az öregedés akkor kezdődik, ha lemondunk az álmainkról".  Zalaegerszeg elsőként csatlakozott az ENSZ 1991-es felhívásához, s már a következő évtől megtartották az idősek világnapját, majd hamarosan egy hetet, s utóbbi években pedig egy egész hónapot a nyugdíjas korosztálynak szentelnek.

A zárórendezvényen jelen volt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, aki élete meghatározó élményeit osztotta meg szülővárosa polgáraival. Ezek sorában elmondta, hogy barátja, Freund Tamás agykutató kimutatta, hogy az embert testileg és lelkileg az öröm tartja a legjobb formában, ezért javasolja, hogy mindig mindenben keressük meg az öröm forrását.

Fekete György, Madár Gábor, Olasz Gyuláné, Horváth Miklós és Balaicz Zoltán a díjátadás után
Fotó: Katona Tibor

Az ünnepi műsor további részében, a Radnóti utcai óvodások vásári jelenetében és a gellénházi Orchidea Kamarakórus előadásában minden bizonnyal sok örömet leltek a szenior egerszegiek.

Befejezésül a kitüntetések, valamit a vetélkedések során elért díjak átadására került sor. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és Idősügyi Tanácsa kitüntette Olasz Gyulánét, a botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub vezetőjét példamutató közösségi tevékenysége, valamint az idősek érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseképpen, Madár Gábor focistát Zalaegerszeg labdarúgó sportjának területén végzett több évtizedes kiemelkedő színvonalú szakmai munkája elismeréseképpen, Horváth Miklóst, a TESZ zalai vezetőjét pedig aktív közéleti munkásságáért, a város civil szervezeteinek segítésért, az idősek érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként, az Idősek Világnapja alkalmából.

 

Átadták a vetélkedők helyezettjeinek járó díjakat is, szólóénekben Molnár Ferencnek, kórusénekben a besenyői Szivárvány Dalkörnek, sportban a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Tűzoltó és Polgári Védelmi Nyugdíjas Egyesületnek, a ságodi Gyöngyvirág Nyugdíjas Klubnak és a Szív- és Érbeteg Egyesületnek, íjászatban Nemcsicsné Biczó Máriának és Tajti Bélának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!