Hírek

2017.08.29. 16:00

Két új gyerekkönyv és számvetést kínáló próza- és verseskötet

ZALAEGERSZEG Három új kötet landolt nemrégiben a Zalai Hírlap postafiókjában. A zalai származású, a fővárosban élő író, műfordító Kanizsa József, a Magyar Kultúra Lovagja jelentkezett új kiadványokkal.

Arany Horváth Zsuzsa

A zajki születésű, gyökereit soha nem feledő szerző két, gyerekeknek szóló kötete az alkotó hagyományait folytatja, hiszen korábban is szem előtt tartotta a legkisebbek mesével, verssel való ellátását. A könyvek természetesen - a megcélzott olvasóközönséghez igazodva - sosem csak betűből állnak, kiszínezendő képek, rajzok és játékos feladatok is találhatók bennük.

Kacsa és a mókus

A Mókus és a fütty újabb meseválogatás, amelyben ott lapulnak a korábbi Sántalábú vadkacsa meséi is. A kacsa, mint a szerző és a gyerekek jóbarátja, Kanizsa József állandó kisállatszereplője, megjelenik a Bubu kacsa története verses kifestőben is. Témaválasztásában mindkét kötet kötődik a szülőföldhöz.

Prózák, válogatott versek

Nagy, komoly vállalkozás az Uram, köszönöm! címet viselő, prózákat, verseket, fotókat közreadó könyv, amely mintegy összegzi a szerzőnek a hithez, a valláshoz, illetve saját sorsához való viszonyát. A 75. születésnapra megjelent könyv az időzítés miatt is számadás mindarról, amit az irodalom terén elérhetett Kanizsa József.

Szinezőkkel és feladatokkal

Mint mindig, ezúttal is a családi gyökerek felmutatásával indulnak az összegyűjtött írások, amelyeket fotóillusztrációk támogatnak meg, hogy az olvasó minél plasztikusabb képet kaphasson az eldugott zalai tájban élő nyiladozó értelmű kisgyereket körülvelő környezetről. A kötet érzékeny kaleidoszkópja az író szerteágazó érdeklődési körének.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!