Hírek

2016.12.02. 19:00

Az út lezárása nélkül és határidőre épült meg a botfai kereszteződés

Zalaegerszeg - Balesetveszélyes csomópont szűnt meg azzal, hogy elkészült a botfai körforgalmi útkereszteződés, amelyet pénteken sajtóbejáráson mutattak be.

Arany Gábor

Ezen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere emlékeztetett rá, hogy a város térségében 2,65 milliárd forint értékű útfelújítás, átépítés valósul meg, ennek része a botfai csomópont-átépítés is, erre 400 millió forintot költöttek.

Mint felidézte, a Rákóczi utca minap befejeződött felújítása a Mártírok és a Gasparich út között 350 millió forintos, közműveket is érintő teljes rekonstrukciót jelentett. A pénteki bejárás helyszínén, a 74-es főúton a felújítás a botfai városrésztől a 76-os úti haranglábas körforgalomig valósult meg 5 kilométer hosszban, másfél milliárd forintból. Megépült a botfai körforgalom, felújították a burkolatot, a MOL finomítóhoz vezető út csomópontját átépítették. Emellett a 74-es főút nagypáli kereszteződésénél folynak munkák, amelyek várhatóan jövő év elején fejeződnek be, tette hozzá a polgármester.

Elhangzott: a 22 méteres külső sugarú körforgalom megépítésére 400 millió forintot költöttek el Fotó: Pezzetta Umberto

Vigh László országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy naponta 6200 jármű halad át a botfai kereszteződésben, ami számos, gyakran tragikus kimenetelű baleset helyszíne volt megépülte, a hetvenes évek eleje óta. A beruházás irányítói, valamint a kivitelezők munkáját dicsérve kiemelte, ilyen forgalmi terhelés mellett az út lezárása nélkül és határidőre épült meg a körforgalom, mégpedig balesetmentesen.

Schlemmer Tamás, a Magyar Közút megyei igazgatóságának osztályvezetője elmondta, régóta megoldásra váró közlekedésbiztonsági problémát orvosoltak a 22 méteres külső sugarú körforgalom megépítésével. A gyalogosok számára külön átvezetést alakítottak ki, és közvilágítás teszi biztonságossá a közlekedést éjszaka is. Kérdésre válaszolva elmondta, a 74-es főút további szakaszainak felújítására is elkészültek a kiviteli tervek, a megvalósulás ideje még nem ismert. Az elsők között az út rossz állapota miatt a baki tető és a csatári elágazó közötti szakasz felújítását tervezik, illetve Nagykanizsa határában tartanak szükségesnek beavatkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!