Hírek

2015.10.08. 09:48

Bagod és Heilbad Heiligenstadt barátsága

Bagod – Éppen 20 éve, 1995. októberében írt alá testvértelepülési megállapodást Bagod község és a németországi Heilbad Heiligenstadt városa.

Arany Horváth Zsuzsa

Az évforduló apropóján a közelmúltban zalai delegáció tett látogatást a német iparvárosban. A képviselő-testületet, a Bagodi Fekete István Általános Iskolát, valamint az egyházközséget képviselők többek között megtekintették a 2011-es pápalátogatás egyik helyszínét is.

Sipos Ferenc polgármester és Fatér László alpolgármester az ajándékba vitt testvértelepülési emlékoszloppal. Fotó: Bagodi önkormányzat

A települések együttműködése keretében az elmúlt 2 évtizedben összesen 440 diák nyaralhatott ingyenesen, közülük a legidősebbek már 35 évesek. A bagodiak egy csoportja a csaknem 1000 km-es távolságot 2002-ben és 2006-ban is váltófutásban tette meg. Az elmúlt egy évben már négyszer voltak Magyarországon a német vendégek, akkor is bekopogtatnak, ha csak átutazóban járnak erre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!