Hírek

2016.10.28. 14:45

Bakon Ilona emléknap - a nővéri munka méltó elismerését szolgálja

Zalaegerszeg - Szakmai előadások hangzottak el és elismerések is gazdára találtak pénteken a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Bakon Ilona emléknapján.

Magyar Hajnalka

Egykori kollégájuk előtt tisztelegtek a kórház dolgozói. Bakon Ilona a genetikai labor asszisztensnője volt, s szakmailag és emberileg egyaránt példaképül szolgált. A fiatalon elhunyt nővér végrendeletében édesanyját alapítvány létrehozására kérte, amely a nővérek képzését hivatott támogatni, s munkájukat elismerni.

Lukács Margit, a Központi Műtő vezető műtősnője (jobbról) és Briglevicsné Tuboly Edit, a szívsebészet ápolónője (balról)  kapta idén a Bakon Ilona emlékérmet. Középen a Bakon Ilona alapítvány kuratóriumi elnöke, Bankó Mariann Fotó: Katona Tibor

Születésnapjára emlékezve 1994. óta tudományos üléssel és elismerések átadásával idézik fel alakját a kórház dolgozói. A tegnapi ünnepségen dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, valamint Bankó Mariann, az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjét követően Horváthné Vitai Krisztina asszisztens, Sebestyénné Éder Benigna diplomás ápoló és dr. Tairné Verbovszky Andrea diplomás ápoló tartott előadást a nőgyógyászati szakellátás, valamint a meddőségi ambulancia munkáját érintve.

Végezetül átadták a emléklapot és az aranyláncon függő Bakon Ilona emlékérmet, amit a kollégák és az orvosok javaslata alapján érdemel ki évente két szakdolgozó. Az idei kitüntetettek: Lukács Margit, a Központi Műtő vezető műtősnője, valamint Briglevicsné Tuboly Edit, a szívsebészet ápolónője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!