Hírek

2016.07.17. 08:14

Bálák lángolnak Zalaháshágyon, a tűz egy közeli erdőt is veszélyeztet (frissítve)

Százötven körbála lángol Zalaháshágyon, a Rákóczi Ferenc utcában. A tűz egy másik bálakupacot, valamint egy közeli erdőt és egy kukoricást is veszélyeztet.

Hajdu Péter

Fotó: Pezzetta Umberto

A tüzet a körmendi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók oltják, a munkálatokat vízszállítók segítik és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre tartanak a hivatásos tűzoltók Lentiből is.

Frissítés: A reggeli órákban 150 körbála gyulladt meg Zalaháshágyon, a Rákóczi utcában. A tűz egy másik, ugyancsak 150 bálát tartalmazó kupacot, valamint egy közeli erdőt is veszélyeztet a tűz. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az oltásra Körmendről és Zalaegerszegről érkeztek a hivatásos tűzoltók, valamint tíz órakor a helyszínre tartottak már a lenti tűzoltók is. Lapunk fotósának fényképein már folyik a harc a tűz ellen.

Érdeklődésünkre Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, reggel nyolckor érkezett a riasztás, a munkákat a Vas megyei katasztrófavédelem irányítja.

A reggel keletkezett bálatűz oltását a vasi katasztrófavédelem irányítja. Az oltás eddigi eredményéről Balogh Nikoletta Vas megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, úgy néz ki, hogy az oltást végző tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. A tűz okát egyelőre nem tudni. Az oltás folyamatban van, de mint a szóvivő közölte, ekkora bálatüzek esetében az a gyakorlat, hogy a tűzoltók felügyelete mellett elégetik a bálákat. Jelenleg is ez történik már.

Frissítés, 16:51: A délutáni órákra, mint érdeklődésünkre Balogh Nikoletta elmondta, még mindig folyamatban van a beavatkozás, de tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk a tüzet, és megszüntették a lánggal égést. Most már csak az izzó, parázsló részeket oltják a tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!