Hírek

2016.05.03. 12:46

Balczó András és dr. Zacher Gábor is fut a koraszülöttekért

Zalaegerszeg - Balczó András és dr. Zacher Gábor is részt vesz többek között a vasárnap esedékes Futás a koraszülöttekért akcióban.

Magyar Hajnalka

A több szempontból is egyedi és kiemelkedő rendezvényről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Zala Megyei Kórházban. Dr. Gárdos László, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, régi, dédelgetett álmuk válik valóra, amikor a megyeszékhelyi futóprogramokat követően most a Zalaegerszeg - Hévíz - Keszthely útvonalon, 49 kilométeres távon tarthatják meg a korán érkezőket támogató jótékonysági rendezvényt. A program iránti érdeklődés minden reményt felülmúlt, eddig 38 csapat (tagjai váltóban teljesítik a távot) és 28 egyéni nevező jelezte érkezését a vasárnap 10 órakor a Dísz téren esedékes rajthoz.

A résztvevők a táv nagy részét a zalai táj ölelésében teszik meg, váltóhelyszínként érintve Nemesapáti, Bezeréd, Kallosd, Kehida, Kustány, Nemesbük településeket, a hévízi tavat és a keszthelyi kastélyparkot is, ahol frissítőpontok és szurkolók várják a futókat. A szerényebb távokra vállalkozók indulhatnak a Hévíz és Keszthely közötti 7 kilométeren, valamint a keszthelyi kastélytól a főtérig tartó 700 méteres futáson is.  A rendezvényt egyként támogatta Zalaegerszeg, Hévíz és Keszthely önkormányzata, az útvonal kijelöléséért pedig Lőrincz Endre futónak, túravezetőnek jár köszönet.

Bérces Edit világ- és Európa-bajnok ultramaratoni futó, a rendezvény fővédnöke elmondta, ez a verseny tűzte ki eddig a legtávolabbi célt Zalaegerszegtől, s abban is egyedi, hogy minden megszólított fél elsőre lelkesen támogatta. Részt vesz a jótékonysági akcióban többek között Ivan Cudin, a 24 órás futás Európa-bajnoka, aki kisbusznyi társával érkezik Udine mellől, Makai Viktória, 2015 ultrafutója, aki két örökbefogadott gyermekével (egyikük koraszülött) érkezik, Rudolf Tamás, a 100 kilométeres és a 24 órás futás magyar bajnoka, aki több csapatot is hoz Nagykanizsáról. Mellettük dr. Zacher Gábor vezetésével 7 fős csapatot indít a Honvéd-kórház, dr. Velkey Györggyel az élen pedig a Bethesda-kórház is. Természetesen a zalai városok, cégek, közösségek sem maradnak ki a sorból. Fitos Eszter, az alapítvány munkatársa a délutáni keszthelyi befutót övező koncertprogramokról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!