Hírek

2016.12.11. 11:24

Baleset történt Galambok és Nagyrécse között - Gyerekek is megsérültek (Frissítve)

Ijesztő baleset történt ma Galambok és Nagyrécse közötti régi főúton.

Benedek Bálint

Egy Toyota Hilux típusú gépkocsi valószínűleg megcsúszhatott a deres, fagyos úton és az árokba csapódott. A kocsi sofőrjét, egy hölgyet súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba. Az édesanya és a 10 év körüli gyermeke 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, míg a csecsemőt megfigyelésre a kórházban tartották.

Ottjárttunkkor a helyszínen a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoztak. Az autó szinte felismerhetetlenségig összetört, a tetejét a tűzoltók feszítették le, hogy hozzáférjenek a sérültekhez.

A Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint árokba hajtott egy személyautó Zala megyében, Galambok és Nagyrécse között, a régi főúton (Somogyi Béla út). Az elsődleges információk alapján három ember sérült meg, ketten súlyosan. A műszaki mentést a zalakarosi tűzoltók végezték, egy embert kiszabadítottak a roncsból. A sérültekért mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A baleset szemtanúja volt, Szólák László a galamboki iskola igazgatója, őt telefonon értük utol.

- A kis traktoromat előzték, ám amikor a sofőr visszatért a manőverből, a Toyota hirtelen szitálni kezdett, majd orral a vízelvezető árokba csapódott - emlékezett vissza a férfi.

- Ezután pedig még egyszer megpördült a tengelye körül és végül a tetején állt meg. Azonnal odaszaladtunk a feleségemmel. Én értesítettem a mentőket, addig a nejem igyekezett megnyugtatni a sérülteket. A kisbaba fejéből szivárgott a vér, a kislány és az édesanyja, aki vezette a gépjárművet sokkos állapotban voltak, de tudtunk velük beszélni.

Az Országos Mentőszolgálat Zala megyei mentésvezetőjétől megtudtuk: egy személygépkocsi balesetéhez riasztották őket, s mivel a csecsemő kizuhant az autóból valamint az édesanya az autóba szorult, így a mentőautón kívül mentőhelikoptert is értesítettek. A sofőrt és a csecsemőt súlyos, de stabil, míg a 10 év körül gyermeket könnyű sérüléssel szállították a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztályára.

A kanizsai kórházban dr. Dravecz József főorvos érdeklődésünkre elmondta:

Az édesanya és a 10 év körüli gyermeke 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, míg a csecsemőt megfigyelésre a kórházban tartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!