Hírek

2015.07.30. 16:20

Baleset után elhajtottak az ittas gyalogost gázolók

Zalaegerszeg – Ittas gyalogos gázolt az autós, majd elhajtott, az utasa ellen is vádat emelt az ügyészség a napokban. Hasonlóképpen járt a balesetben vétlen kerékpáros is.

Arany Gábor

A vádiratokba foglalt balesetek egyike tavaly szeptember 21-én este negyed tíz tájt, esős időben történt Kispáliban. A bajánsenyei 23 éves P. Zsolt Nagykutas felől autózott a város irányába, amikor a József Attila utcában a jobb oldali forgalmi sáv közepén kerékpárját toló erősen ittas férfit elütötte. A gyalogos a földre zuhant, P. Zsolt megállt autójával és utasával, a 20 éves zalacsébi K. Balázzsal együtt kiszálltak, két méterről megnézték az elütött embert. Ezek után a sofőr és utas visszaültek, elhajtottak, de a gépkocsival 80 méterre újra megálltak és gyalogosan az elütött férfi felé indultak. A közben odaérkezőkkel még pár szót is váltottak, majd mégis inkább a távozás mellett döntöttek, ezért visszaültek az autóba és elrobogtak. Ez után a gépkocsit K. Balázs zalacsébi lakásánál elrejtették és másnap P. Zsolt elvitte az utasa által javasolt autójavítóhoz.

Az elütött férfi nyolc napon belül gyógyulós, zúzott sérüléseket szenvedett.

A másik történet vádlottá lett szereplője Keszthelyen vált baleset részesévé. A 35 éves B. Klára ez év május 14-én délután a Balassa utcában kerékpározott a Pál utca felé. Utóbbi utcában szabálytalanul a járdán kerékpározott D. Ferencé, aki a Balassa utca kereszteződésébe behajtva nekiütközött az épp odaérő B. Klárának Ettől D. Ferencné elesett, a bal lábszárán nyílt törést szenvedett. B. Klára észlelte ugyan a balesetet, ám nem állt meg, annak ellenére, hogy  erre többször felszólította a történtek gyalogos szemtanúja, aki végül mentőt hívott a sérülthez.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte, a gázoló autós és utas, valamint az elhajtó biciklis ellen segítségnyújtás elmulasztás miatt emeltek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!