Hírek

2017.04.05. 18:40

Bársonytalp jótékonysági est az árva cicákért Zalaegerszegen

Pénteken 18 órakor a Mimosa Lounge-ba várják azokat, akik szeretnének megismerkedni a Bársonytalp Zala Cicamentő Közösség munkájával és önkénteseivel, s kíváncsiak a felelős állattartás témakörében tartott érdekes előadásokra.

Varga Lívia

A Bársonytalp Zala Cicamentő Közösséget jónéhány elkötelezett állatvédő és ideiglenes befogadó alkotja megyeszerte, akik szabadidejükben, nagyrészt saját költségükön és adományok segítségével mentik - gyógyíttatják, ivartalaníttatják és lehetőség szerint gazdához segítik - az árva cicákat. Fontos céljuk a nagy macskaszaporulat visszaszorítása, továbbá szeretnék a felelős állattartással kapcsolatos tudnivalókat minél többekhez eljuttatni. Ettől azt remélik, hogy mérséklődik a rossz körülmények között élő állatok száma, amivel csökkenne a különböző betegségek terjedése is.

Mindehhez azonban anyagi támogatásra is szükségük van, ezért, bár a rendezvény ingyenes, lehet majd támogatói jegyet vásárolni és zsákbamacskát, továbbá kihelyeznek egy becsületkasszát is. A 18 órakor kezdődő programot Balaicz Zoltánné nyitja meg, majd Pete Zsuzsanna mutatja be a Bársonytalp-közösség munkáját. 18:30-tól Nagy Réka klinikai pszichológus az állattartás lélektani hatásairól tart előadást, Majer Norbert természetvédő pedig a felelős állattartásról beszél.

Marci (balra) és Hajni, a kilenc hónapos, ivartalanított testvérpár gazdit keres. Ideiglenes befogadójuk egy farakás tetejéről mentette a két cicát, s együtt szeretné örökbe adni őket, kizárólag benti tartásra. Érdeklődni róluk a Bársonytalp-közösség Facebook-oldalán lehet Fotó: Ragán Tünde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!