Hírek

2016.01.30. 13:38

Békétlenség a Béke utcában

Zalaszentgrót, Pacsa – Keresd a nőt, a klasszikus francia mondás is lehetne a mottója azoknak a büntető ügyeknek, amelyekben a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A vádirat szerint a negyvenéves H. István tavaly júliusban baráti kapcsolatba került lánya fiatalkorú barátnőjével, kétszer is találkoztak, de ezt már nem kívánta folytatni, miután tudomást szerzett erről a felesége is. Ráadásul értesült a történtekről a lány anyja is, aki szintén neheztelt a férfira. Ilyen előzmények után találkozott össze a házaspár és a lány anyja augusztus 26-án kora este a zalaszentgróti Batthyány utcában. Ekkor az anya szóvá tette, miért írta H. István sms-ben a lányának, hogy szereti. Válaszul a házaspár rátámadott az asszonyra, és felelősségre vonták, mondván fordítva történt a dolog, mert a szakítás után a kislány írogatott a férfinak. Ebből szóváltás kerekedett, szidalmazták, majd bántalmazták is az asszonyt, aki elesett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A másik történet vádlottá lett huszonéves szereplői Pacsa tüttösi részében, a Béke utcában kezdeményeztek verekedést. A feszültség kiváltó oka az volt, hogy a 23 éves K. Richárd és öccse, Roland tavaly év elején rendszeresen háborgatta a velük szemben lakó lányt. Január 23-án délelőtt is a fiatalok járó motorú autójukból bosszantották a lányt és családját, hiába próbálták elküldeni őket a nagyszülők. Ekkor érkezett oda egy pacsai férfi, hogy a K. családnál hagyott holmiját visszakérje. A fiúk viselkedését ő sem hagyta szó nélkül, de tovább hajtott céljához, a következő házhoz és bement az udvarra. A testvérek az intésre szidalommal válaszoltak, és a férfi után indultak, rátámadtak, ököllel K. Richárd meg is ütötte, majd kirángatták az utcára, a férfi súlyos sérülést, arccsonttörést szenvedett. Az összecsapást figyelte a szomszédból a lány is, őt sem kímélte K. Richárd, megragadta, majd hajánál fogva a házukig vonszolta.  Az összecsapásba ezen a ponton már beavatkozott a nagypapa is, ásó nyelével csapta fejbe K. Richárdot, de ezzel nem szerelte le, mert a fivérek ez után őt kezdték verni. A nagypapa kimenekült az udvarról, de támadói nyomába eredtek, sőt csatlakozott hozzájuk az öccsük is, s végül a verekedésbe a másik oldalon is érkezett erősítés.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba a két esetről közölte, hogy a házaspár, illetve a testvérek ellen testi sértés, valamint garázdaság miatt emelt vádat a keszthelyi, illetve az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!