Hírek

2016.04.21. 16:08

Belehajtott a rendőrségi autóba és majdnem elütötte az egyenruhásokat

Türje – Autós üldözés zajlott kedden délután Türje és Zalabér között; rendőrségi gépkocsi rongálódott meg és majdnem az egyenruhások is megsérültek.

Arany Gábor

A történtek miatt hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást az egerszegi nyomozó ügyészség.

A nem mindennapi esetről érdeklődésünkre a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott tájékoztatást. E szerint a rendőrök április 19-én, kedden délután Türjén, a Vásártér utcában akartak intézkedni engedély nélkül vezetés miatt egy helybeli, 20 éves fiatalemberrel szemben, aki ittas állapotban ült be a Volkswagen Passat volánja mögé, ráadásul az autóján másik gépkocsira kiadott német rendszám volt. A rendőrök Opel Astra szolgálati gépkocsijuk bekapcsolt fényhídjával és hanggal is jelezték szándékukat, majd a Volkswagen mögött  néhány méterrel megálltak. Még nem szálltak ki, amikor a 20 éves férfi hátramenetbe kapcsolt és a Passattal nagy sebességgel a szolgálati gépkocsinak tolatott. Az ütközésben a rendőrök nem sérültek meg, de közvetlen veszélybe kerültek és az autójukban  félmilliós kár keletkezett.

Ezután  a türjei fiatalember Batyk, majd Zalabér útvonalon elmenekült. A rendőrök követték, de az Opel Astra sérülése miatt az üldözéssel  Zalabéren kénytelenek voltak felhagyni.  Rövid idő múlva azonban arra figyeltek fel, hogy VW Passat   nagy sebességgel, de bizonytalanul, a felezővonalat többször átlépve visszafelé tart. Ekkor a rendőrök szabályos karjelzéssel akarták az  autót megállítani, ám a sofőr ennek nem tett eleget, hanem a közel 130 km/órás sebességét nem csökkentve elrobogott úgy, hogy a rendőrök csak az útpadkára ugorva tudták kivédeni elgázolásukat.

A sajtószóvivő elmondta, a türjei fiatalember  többször volt már büntetve, jelenleg végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, vezetői engedéllyel nem rendelkezik, közúti közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt  többször volt már folyamatban szabálysértési eljárás ellene. Amit kedden tett, alkalmas lehet a  hivatalos személy elleni erőszak, a közúti veszélyeztetés, valamint az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének és a rongálás vétségének megállapítására. A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  indítványára az egerszegi járásbíróság nyomozási bírája pénteken délelőtt elrendelte a fiatalember előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!