Hírek

2016.09.27. 16:57

Bencsik András a népszavazásról

Zalaegerszeg - Bencsik András volt a vendég kedden a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a CÖF közös fórumán a hangversenyteremben.

Magyar Hajnalka

A fórum előtti sajtótájékoztatón Bali Zoltán kampányfőnök úgy fogalmazott, a vasárnapi kvóta ellenes népszavazás lényegében a magyarság immunrendszerét teszteli, hiszen a jövő a tét. Bencsik András, a Demokrata című folyóirat főszerkesztője friss közvélemény-kutatási adatokkal szolgált. Ezek szerint a szavazásra jogosultak 55 százaléka tervez az urnák elé járulni, ezen belül 70 százalékot meghaladó a nemmel voksolók aránya. Úgy véli, a magyar választók felfogták, reális veszély fenyeget. Hogy mekkora, azt ugyancsak adatokkal illusztrálta.

Vigh László, Bencsik András és Bali Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto

Finnország 1990-ben 47 szomáliai menekültet fogadott be, s mára 8 ezer szomáliai él az országban. Ez közel kétszázszoros növekedés, amit nehéz volna a családegyesítéssel magyarázni. S akik - bármilyen szándékkal - bejutottak az „európai paradicsomba", azok nem is akarják elhagyni azt. Németországban nyáron 549 ezer olyan külföldit tartottak nyilván, akinek a menekültjogi kérelmét jogerősen elutasították. Közülük mindössze 13 ezret sikerült kitoloncolni. Utalt arra is, a migráció miatt egyre több nyugati család vásárol magyarországi ingatlant, nálunk keresve menedéket. Vigh László országgyűlési képviselő kifejtette, reméli, a vasárnapi népszavazás gyújtóláng lesz Európa számára is, s a magyaroknak nem kell újabb Moháccsal szembenézniük.

Bencsik András délután Nagykanizsán is találkozott a választókkal, Dénes Sándor polgármester társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!