Hírek

2016.01.29. 16:38

Betörték Fenyő koponyáját: nyomravezetői díjat ajánlottak fel az állatvédők

Nyomravezetői díjat ajánlanak az állatvédők annak, aki információval tud szolgálni egy Batykon talált, chip nélküli kutya bántalmazójáról.

Varga Lívia

Napokig feküdt egy fenyőfa tövében, erről kapta a nevét is: Fenyő. Nagyon békés, kedves, nyugodt jószág, az állatvédők szerint szálkás szőrű tacskó keverék.

– Szerencsétlen kutya már három napja feküdt étlen-szomjan, összeverve a fa alatt, amikor egy falubeli értesített bennünket. A zalaszentgróti Szimat Állatvédő Egyesület munkatársa ment el érte, mi tőlük hoztuk el – mondja Igaz Klaudia, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője.

Fenyő kutya az orvosi vizsgálatot is nagyon békésen tűrte
Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

Az rögtön látszott, hogy Fenyő szemeivel valami gond van, a röntgenfelvétel pedig azt is megmutatta: valószínűleg valaki betörte a koponyáját, emiatt van mindkét szeme vérben... Az, teszi hozzá Igaz Klaudia, a vizsgálatok alapján kizárható, hogy autó okozta a sérülését. A járőrszolgálat állatorvosa ellátta, fájdalmai, úgy tűnik, már nincsenek, bár meglehetősen gyenge. Mikor rátaláltak, alig bírt megállni a lábán. Most keresik az elkövetőt...

– Nagyon szeretnénk megtalálni a tettest. Kérjük, bárkinek bármilyen információja van róla, esetleg felismeri a kutyát, jelezze nekünk, akár névtelenül is a 0630/215-26-41-es számon, 15 óra után – mondja Igaz Klaudia.

Megtalálása napján olyan gyenge volt, hogy alig bírt megállni a lábán
Fotó: Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat

S itt érdeklődhetnek azok is, akik örökbe fogadnák a bűbájos kutyust. Fenyő ugyanis gazdikereső, s nem mellékesen egy igazi főnyeremény. Az állatvédők elmondása szerint rendkívül kedves, még az állatorvoshoz is odabújt vizsgálat közben, akit szintén azonnal levett a lábáról. Körülbelül 2,5-3 éves, közepes termetű kan. Más kutyákkal jól kijön, gyerekek mellé is ideális társ. Kinti-benti tartásra adják örökbe, elsősorban Zala megyében.

– Jó lenne, ha már új és szerető családjánál lábadozhatna, maga mögött hagyva eddigi élete szörnyűségeit. Sérülése szépen gyógyul, ám, amennyiben szükséges, kezelését természetesen örökbe adása után is támogatjuk – ígéri Igaz Klaudia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!