Hírek

2017.08.26. 18:11

Bicikli földön, vízen, levegőben

A biciklis KRESZ-szel ismerkedtek, kerékpártörténeti előadást hallottak, túrákra indultak és koncerteken szórakozhattak az I. Országos Kerékpáros Találkozó és Fesztivál résztvevői.

Keszey Ágnes

Érezd nyeregben magad! -mottóval rendezték meg a fesztivált a balatongyöröki strandon hét végén.

- Régóta kerékpározok, bejártam az  országot, sőt Európa nagy részét. Sokszor mentem el  fesztiválok, motorostalálkozók mellett, arra gondolva: milyen érdekes, hogy nekünk kerékpárosoknak nincsen fesztiválunk- idézte fel a  találkozó létrejöttének ötletét Tömböly Tamás főszervező.

Péntektől  koncertek várták a közönséget, a vasárnap délelőttig tartó találkozón természetesen főszerepet kaptak  kerékpáros programok.  Túrákra indultak  a bringások és új ismeretet  szerezhettek. Tóth Péter győri egyetemi docens kerékpártörténeti előadásából megtudhatták,hogy sok ország vallja elsőnek magát, de Németországból származik az első írásos dokumentum, hogy kerékpárt készítettek. Volt  KRESZ oktatás és teszt, több   verseny - például  vízibicikli-bajnokság és  kerékpár-szépségverseny, szerelési tanácsokat kaptak a bringázók, szombaton délután  pedig Keszthelyre kerekeztek:  a Fő téren magasba emelték biciklijüket, figyelemfelhívásként.

A résztvevők magasra emelték kerékpárjaikat, felhívva a figyelmet, hogy a közlekedés minden résztvevőjének figyelni kell egymásra . Elöl egy devecseri bringás, Barcza István-Fotó: Keszey Ágnes

-  A kerékpározás egyfajta szabadság, de közlekedési forma is. Figyelni kell a kerékpárosokra a többi közlekedőnek, de viszont is - emelte ki a szervező,  aki érdeklődésünkre  szólt a bringautakkal kapcsolatos tapasztalatairól.

- A Balaton Közép-Európa gyöngyszeme. Kerékpáros szempontból is az lehetne, hogyha a bicikliutak minősége megfelelő lenne. Van mit javítani, de komoly útfejlesztések várhatók és van kormánybiztosa is az ügynek - mondta Tömböly Tamás- fején kalapot viselve. A résztvevők kalap-árverést is tartottak:  a balatongyöröki templom felújítására.

A keszthelyi Fő téren is jártak a Bringások - hátul Tömböly Tamás-Fotó: Keszey Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!