Hírek

2012.01.31. 20:22

Biológiából jeles

Keszthely - Ahogy az elmúlt években, idén is népszerűnek bizonyult a diákok körében az Országos Georgikon biológia tanulmányi verseny. A Pannon Egyetem Georgikon Karán az idei tanévben negyedik alkalommal szervezték meg a megmérettetést.

Sámel József

A tanulóknak internetről tölthették le az október-december időszakban közzétett három feladatsort. A versenyben 201 tanuló regisztrált 32 település 47 középiskolájából. A döntőre azokat  hívták meg, akik a házi fordulók során 80 százalék feletti teljesítményt érték el. A középiskolások többsége a Dunántúlról érkezett, de békéscsabai, sőt sárospataki diák is volt a döntősök között.


A döntőt a napokban tartották, azt megelőzően a versenyzők Keszthellyel ismerkedtek: meglátogatták Szendrey Júlia szülőházát. A döntőben tesztfeladatsor kitöltésével adtak számot biológia tárgyban szerzett tudásukról. A versenydolgozatok javításának ideje alatt a versenyzők bekapcsolódhattak a fennállásának 215. évét ünneplő Georgikon Kar Nyílt napjának programjába, mely a versennyel egy időben zajlott.

Az eredményhirdetésen dr. Kondorosy Előd a Georgikon Kar oktatási és akkreditációs dékánhelyettese köszöntötte a versenyzőket, és adta át az okleveleket. A verseny győztese Fekete Dorottya notebookot, a második helyezett Rahyab Ráchel 50 000 forintos könyvutalványt nyert. Mindketten az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulói, felkészítő tanáruk Tiringerné Bencsik Margit volt. A harmadik helyezett Baranyai Adrián (kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium, felkészítő tanár: Keszei Balázs) díja 30 000 forintos könyvutalványt volt. A döntő 34 résztvevője az oklevél és kisebb ajándékok mellett a Georgikon Kar Hallgatói Önkormányzatának jóvoltából meghívót kapott a Georgikon Diáknapok tavaszi rendezvényeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!