Bivalyból készültek az ételek- Fesztivállá nőtt a Szapáry-nap

2017. augusztus 07., 08:10 szerző: Korosa Titanilla fotós: Korosa Titanilla
komment
SZÉCSISZIGET Egy Tiszafüredről családi látogatásra érkezett csapat nyerte meg idén a Szapáry-nap hagyományos főzőversenyét.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 13. alkalommal megtartott nagyszabású eseményen csak bivalyhúsból készített étkekkel lehetett nevezni a főzőversenyre. Mint minden évben, így most is bivalyvágás előzte meg a Szapáry-napot, melyhez az "alapanyagot" a helyi rezervátumból nyerték.

Cseresnyés Péter (balról) adta át a főzőverseny első helyezettjének járó díjat Szűcs Jánosnak Fotó: Korosa Titanilla

- Ez a nap nagyon fontos településünk életében - bocsátotta előre Nagy István polgármester. - Ilyenkor benépesül a falu, a helyiek, rokonok, barátok, elszármazottak mind összegyűlnek. Fontos elem a főzőverseny, idén 39 csapat nevezett, ebből 26 étket neveztek be zsűrizésre is. Tavaly elkezdtünk egy előadás-sorozatot, amely révén Tóth Zsuzsanna művészettörténész segítségével településünk múltját ismerhetjük meg. Most a török kori Szécsiszegetre kalauzolt minket. Amatőr alkotók kiállítása is színesíti a programot, Kelemen Ilona drótszobrai mellett Pordán Tímea festményeit és Molnárné Varga Brigitta gobelin- és harisnyavirág alkotásait tekinthették meg a látogatók az Andrássy-Szapáry-kastélyban.

Délután a főzőverseny legjobb csapatait díjazták, az ajándékokat Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője adta át, illetve köszöntötte az egybegyűlteket. Emellett hajnalig tartó zenés műsor kezdődött, több helyi és környékbeli fellépő szórakoztatta a közönséget, este pedig két sztárvendég - Pál Dénes és Dévényi Tibor - lépett színpadra.

 

Korosa Titanilla

2017. augusztus 07., 08:10 szerző: Korosa Titanilla fotós: Korosa Titanilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...