Hírek

2017.05.22. 14:44

Bizonyítványosztás a megyei kórházban - gyakorló ápolók szakképzése

Zalaegerszeg - Összesen 28 fő vehetett át hétfőn gyakorló ápoló OKJ-s bizonyítványt a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Magyar Hajnalka

Az esemény előzménye, hogy a felzárkóztató egészségügyi ápoló szakképzési program keretében tavaly ősszel lehetőség nyílt olyan képzések elindítására, amelyek eredményeként bővül az érintettek szakmai kompetenciája, továbbá kedvezőbb szakmai előmenetel nyílt meg számukra.

A programhoz olyan kórházi dolgozók csatlakozhattak, akik általános ápolói, általános asszisztensi vagy felnőtt szakápolói végzettséggel rendelkeztek. Két csoportban indult el a 600 órás képzés, s a sikeres vizsgákat követően 14 gyakorló ápoló és 14 csecsemő gyermekápoló vehette át OKJ-s bizonyítványát. A folyamat azonban itt nem állt meg, ugyanis e hónaptól, illetve júniustól folytatják a tanulást az ápolók.

A jeles eredményt elért ápolók csoportja Bognárné Laposa Ilona ápolási igazgató (bal szélen), dr. Halász Gabriella főigazgató (első sorban a második) és Havasi Edit oktatási ápolási igazgatóhelyettes (jobb szélen) társaságában. Az ápolók az első sorban: Gotthárdné Gyalogh Anett, Simonné Kovács Ágota, Stankovics Erika, Aczélné Prádli Henrietta és Hossné Kugler Gyöngyi. A második sorban:  Kramalicsné Kanti Lívia, Karakai Klára és Hangácsiné Kerkai Edit
Fotó: Katona Tibor

Ekkor további 1200 órát tanfolyam indul számukra, amely sikeres teljesítése után magasabb fizetési kategóriába kerülnek. A felkészítésben részt vevő ápolók túlnyomó többsége a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozója, de mellettük Nagykanizsáról, Keszthelyről és Hévízről is érkeztek hallgatók. Az elméleti órák teljes egészében Zalaegerszegen zajlottak, a gyakorlati oktatásból azonban a küldő intézmények is kivették a részüket. A program különleges eleme, hogy a résztvevők 3 év helyett összesen 22 hónap alatt szerezhetnek szakképesítést.

Az ünnepélyes bizonyítványosztáson Virághné Ujj Ilona oktatásszervező üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Halász Gabriella főigazgató köszönte meg mindenkinek a közreműködést. Mint mondotta, ritka az a kórház, amely a mindennapi munka feszített üteme mellett bevállal egy ilyen felkészítést, de a dolgozók szakmai és emberi boldogulása érdekében nem szabadott elmulasztani ezt a lehetőséget. A képzés gördülékeny menete rengeteg munkát kívánt a szervezőktől, plusz vállalást az érintettek kollégáitól, s persze jelentős erőfeszítéseket maguktól „tanulóktól” is, akik sok esetben műszakos beosztás mellett vállalták az oktatásban való részvételt. Reméli, hogy a bizonyítvány birtokában nagyobb biztonsággal és örömmel végezhetik majd feladataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!