Hírek

2017.06.20. 10:03

Biztonság és új lehetőségek a gyenesdiási strandon

GYENESDIÁS - Több mint 65 millió forint ráfordítással újult meg a nyárra a Diási játékstrand - erről tartott sajtótájékoztatót Gál Lajos polgármester. A múlt heti rendezvény a strand és a gyenesdiási szezon nyitórendezvénye is

Keszey Ágnes

A fejlesztések célja a szolgáltatások minőségének javítása volt, A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán több mint 43 millió forintot nyert Gyenesdiás, ezt önkormányzati önerővel  kiegészítve 65 millió forintos ráfordítást meghaladóan valósultak meg a munkálatok.

Az elmúlt szezonban sok gondot okozott a belvíz, emiatt több kritika is érte a fürdőhelyet, melyen szükségessé vált a magasítás, közel 40 centiméterrel.

- Feltöltöttük a területet, több mint négyezer köbméter földdel és két hektárt füvesítettünk újra. A strand keleti oldalán új, csúszásmentesített napozófelületet alakítottunk ki. A parkoló felújításával szeretnénk egy korszerű, továbbra is ingyenesen használható helyet biztosítani az idelátogatóknak – sorolta a szezon újdonságait Gál Lajos polgármester. Hozzátette: új árnyékolók kerülnek a területre, bővítik és felújítják a sportpályákat, új játékeszközök és animációs programok is várják a családokat.

Egy tavalyi vihar során megsérült szociális blokkot is újjáépítenek. A még folyó munkálatok néhány napon belül befejeződnek.

A strandnyitón a polgármester elmondta azt is, hogy a településen -mint már évek óta nyaranta – a helyiek mellett most is segítik a köz-és közlekedésbiztonság fenntartását  távolabbról érkezett vendégpolgárőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!