Hírek

2016.09.20. 08:31

Biztonságban a kerékpárok

Zalaegerszeg- Folytatódik a kerékpárok biztonságát szolgáló rendőrségi akció.

Zalai Hírlap

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bűnmegelőzési munkatársaik várják a„BikeSafe” program iránt érdeklődőket szerdán, illetve szombaton Nagykanizsán és Zalaegerszegen. A kezdeményezés lényege, hogy regisztrációt követően a kerékpárok adatai a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek.

A regisztrációkor a kerékpárra vonatkozó adatokat rögzítik, és ez egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartás segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek  tulajdonosaikhoz.

A programra kerékpár mellett személyigazolványt, lakcímkártyát és kerékpár rendelkezésre álló dokumentumait kell elvinni. Szerdán 11-15 óráig Nagykanizsán a Tescónál, szeptember 24-én, szombaton 14-17 óráig Zalaegerszegen a repülőnapon, az andráshidai repülőtéren várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!