Hírek

2016.09.26. 10:40

Bocsa a könyvtárban

A bocsa nevű golyójátékkal is játszhattak, s sporttal kapcsolatos tudásukat is próbára tehették azok a Zala megyei mozgássérültek és látásfogyatékosok, akik részt vettek a Csik Ferenc öröksége című vetélkedőn.

Keszey Ágnes

Az immár hetedik éve megszervezett sporttörténeti verseny idei témája az helyi atlétikai élet volt.

Németh Mária, a Mozgássérültek Keszthelyi Csoportja képviseletében

Az idén is keszthelyi könyvtárban megrendezett hétfői vetélkedőn szellemi és mozgásos feladványok is vártak a Zala megyei mozgássérült és látásfogyatékos szervezetek csapataira.

A Látásssérültek helyi csoportja: Szipóczné Boros Mária, Pánkerné Lakics Lívia, Urbánné Tóth Lívia és Weisz László a versenyen

Mint a könyvtár munkatársától, Verebélyi Judittól megtudtuk: a  feladatok között szerepelt keresztrejtvény, szókereső az atlétika ágairól és fogalmairól, feladvány keszthelyi olimpikonokról és atlétákról valamit "egy kis mozgás senkinek sem árt” mottóval bocsajáték. - Itt együtt vagyunk, megismerkedünk egymással, közelebb kerülünk egymáshoz.

A felkészülés során olyan  ismereteket szerezhetnek a résztvevők, amelyekről eddig nem tudtak,  bővül a tudásuk, amelyet a fiatalok és család felé közvetíteni tudnak – mondta el a  Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület képviseletében  a program ötletgazdája, Nemes Klára.

Dudás Gyula, a Mozgássérültek Zalaegerszegi Csoportja versenyzője a bocsa játékban

A vetélkedőn a KESOTE győzedelmeskedett, a csapatot  második helyezettként a Mozgássérültek Zalaegerszegi Csoportja követte, harmadik lett a  Látássérültek Keszthelyi Csoportja, negyedik pedig a Mozgássérültek Keszthelyi csoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!