Hírek

2016.05.09. 10:36

Bombariadó két rendőrségi épületben Zalaegerszegen - Elfogták a fenyegetőző férfit (frissítve)

Zalaegerszeg - Bombariadó miatt kiürítették hétfőn délelőtt fél tizenegy után a rendőrség két épületét a zalai megyeszékhelyen.

Arany Gábor

A Zala Megyei Rendőrkapitányság épülete.

A városi rendőrkapitányság Kossuth utcai épületének átvizsgálása robbanóanyag-kereső kutyával még tart, a megyei rendőr-főkapitányság Balatoni úti épületébe déli fél egy tájt vissza lehetett térni.  A megyei rendőr-főkapitányság nyolcadik emeleti tanácstermében éppen véradáson fogadták a donorokat, ám abba kellett hagyni ott is a munkát, a vérvételt és mindenki elhagyta az épületet. Azt nem tudjuk, hogy ilyen előzmények után folytatódhat-e a véradás. Információnk szerint telefonon érkezett délelőtt a bejelentés, miszerint bombát helyeztek el a két épületben. A főkapitányság sajtószóvivője, Sznopek Veronika érdeklődésünkre közölte, közveszéllyel fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás.

Frissítés: A rendőrök azonosították és elfogták azt a baki,  42 éves férfit, aki hétfőn délelőtt telefonon azzal fenyegetőzött, hogy bombát helyezett el az egerszegi városi, valamint a megyei rendőr-főkapitányság épületében.  A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett.  Sznopek Veronika, a főkapitányság sajtószóvivője közölte,  a fenyegetőző férfit bűnügyi őrizetbe veszik.  A bombariadó miatt a két épületet több órára  kiürítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!