Hírek

2016.08.01. 20:04

Világháborús bombát találtak Keszthelyen (frissítve)

Bombát találtak Keszthelyen, a Bercsényi úton (a volt Barna abc előtt).

Keszey Ágnes

Mint Cseresznyés Dánieltől, a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk: a keszthelyi tűzoltók kint vannak a helyszínen és 60 ember kimenekítésében segédkeznek. Az üzletsoron működő egyik vendéglátóhely üzemeltetője a közösségi oldalon arról közölt információt, hogy az egyik ABC-ben áramszünet volt, s az áramszolgáltató cég ásott a területen, így került elő a bomba.

A Bercsényi utcai társasház, melynek alsó részében üzletek működnek. Az épület előtt találták a bombát, melyet este elszállítottak a tűzszerészek, s a lakók is visszatérhettek otthonukba

- Amit itt találtunk, az egy 8,8 centiméteres német páncéltörő gránát volt, nem kilőtt állapotban, ami azt jelenti, hogy gyújtószerkezete nem élesedett ki. Ezért szállítható állapotú - mondta el a helyszínen lapunknak Horváth Csaba őrnagy, az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred járőrparancsnoka.

A bombát este fél 11 körül elszállították a helyszínről, s a lakók is visszaköltözhettek lakásukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!