Hírek

2016.03.23. 14:36

Brüsszeli robbantások - Egy nagykanizsai lány helyszíni beszámolója

A nagykanizsai Batthyány gimnáziumban érettségizett 23 éves Solymosi Erika Bécsben politikatudomány szakon tanul, a nyáron diplomázik, és most Brüsszelben a külföldi szakmai gyakorlatát tölti gyakornokként a Demokratikus Koalíció képviselője, Molnár Csaba mellett.

Benedek Bálint

Mint, arról beszámoltunk a nagykanizsai Solymosi Erika gyakornok tegnap az első robbantástól 500 méterre, a brüsszeli parlament épületében tartózkodott.

- Tegnap tömegközlekedéssel próbáltam hazajutni, ám ez nem sikerült, se vonat, se villamos nem járt - mondta telefonon a gyakornok. - Információim szerint a helyzet, azóta normalizálódott, megnyitottak néhány vonalat. Azonban még mindig elég nagy lehet a káosz, bár az emberek igyekeznek higgadtan tudomásul venni a korlátozásokat.

Erika a város több pontján, illetve a terror helyszínén látott tömegeket, akik a francia robbantásokhoz hasonlóan megemlékeztek az áldozatokról. Ott a hangulat inkább szeretetteljes volt, mintsem gyűlölködő. Ezt leszámítva az emberek az elkövetkező napokban otthon fognak maradni, biztonságba.

Erika egyébként épp kollégáival a belga fővárost autóval hagyták el, hajnalban indultak Magyarországra. A város ebben az időszakban nyugodt volt, akkor még járőröző rendőröket sem lehetett látni, nyilván éppen másutt dolgoztak.

- Németország felé vettük az irányt, csak egyszer állítottak meg bennünket a határnál - mesélte Erika. - A németeknél is készültség lehet, hiszen a GPS másfél órás dugót jelzett az autópályán, amit sikeresen kikerültünk.

A 23 éves kanizsai lány várhatóan vasárnap tér vissza Brüsszelbe repülővel, ha a bevezetett extra óvintézkedések megmaradnak, akkor nyugodtan fog utazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!