Hírek

2015.07.24. 07:57

Brutális kegyetlenséggel ölték meg a kutyát (+18)

Nagykanizsa - Brutálisan bántalmazták, felakasztották és közben tovább ütlegelték. Tíz percig szenvedett, mielőtt kimúlt volna. Elfogásuk után egymásra mutogattak, de magyarázatot nem tudtak adni. Egy nagykanizsai kutya brutális, értelmetlen halála tőmondatokban

Papp Attila

– Június elején kaptunk bejelentést arról, miszerint az Ady Endre utca végén található szervizútnál egy felakasztott kutya tetemére leltek – ismertette a részleteket dr. Molnár József, Nagykanizsa rendőrkapitánya.

– A kiérkező nyomozó kollégáim azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és rövid időn belül eljutottak a Csengeri utcában található ligetvárosi lakótelephez. Annak ellenére sikerült felkutatni az állat gazdáját, hogy az elpusztított állat nem rendelkezett azonosító transponderrel. Kiderült, hogy a tulajdonos az állatot az utcáról fogadta be, és a kutyát tőle két fiatalember vitte el a feltalálás előtti este azzal, hogy megsétáltatják. Így jutottunk el a nagykanizsai és murakeresztúri feltételezett elkövetőkhöz, akik a kihallgatásaik során végül beismerték a bűncselekmény elkövetését. Magyarázatot a tettükre nem tudtak adni, mindketten a másikra mutogatott, de azt ő maguk is bevallották, hogy a kutya felakasztása előtt és után is brutálisan bántalmazták az állatot, aki majd 10 percig szenvedett, mielőtt kimúlt volna. A két elkövetőt állatkínzással gyanúsítjuk: ha bűnösnek találja őket a bíróság, akár 3 év szabadságvesztéssel is büntethetők tettükért – mondta el a zaol.hu érdeklődésére a rendőrkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!