Hírek

2016.08.28. 14:12

Búcsú a nyártól - A fiatalokra koncentrálna a település

Pat – Fúvós zenével és harmonikaszóval búcsúztatták a nyarat szombaton a település kultúrotthonának udvarán.

Benedek Bálint

A nyár viszont nem hagyta magát: tikkasztó hőség fogadta a résztvevőket, akik igyekeztek az árnyas fák alá húzódni. Mások pedig a sátor alatt bújtak el a perzselő napsugarak elől. Egyedül a fellépők nem „menekülhettek". A vonyarcvashegyi fúvósokon kívül koncertet adott egy kaposvári zenekar, de a zalaapáti harmonikások is kiváló műsorral szórakoztatták a településen élőket.

– Ez a rendezvény tulajdonképpen egy falunap, új köntösbe bújtatva – fogalmazott Bata Zoltán, a település polgármestere. – Szerettünk volna egy olyan családi napot, ahol minden korosztály megtalálhatja a számítását. A gyerekek ugrálóvárban szórakozhattak, míg a felnőttek közös beszélgetések során kapcsolódhattak ki.

Bata Zoltán hozzátette: kevés a fiatal, ám szeretnék, ha az ifjú generáció közül minél többen ismernék fel a nyugodt vidék hangulatát. Ehhez kapcsolódva kültéri sportpark létrehozására pályáznak. Sőt most szeptemberben minden iskolába induló diákot anyagilag is támogatnak.

– A település hivatalára ráférne egy nagyobb ívű felújítás, melynek keretében nyílászáró cserére, lépcsőfelújításra lenne szükség – tette hozzá a településvezető. – Hamarosan elkezdődik a világháborús emlékmű teljes rekonstrukciója, melyre másfél millió forintot nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!