Búcsú a tűzoltóságtól

2012. január 27., 18:48 szerző: Sámel József
A hivatásos tűzoltóság városi parancsnokának, munkatársainak mondott köszönetet munkájukért a csütörtöki képviselő-testületi ülés kezdeteként Baracskai József Zalaszentgrót polgármestere.


Amint elhangzott, a szervezet jelenlegi formájában  március végéig működik a városban. Az önkéntes csapat  marad, az várhatóan önkormányzati tűzoltóságként dolgozik majd tovább.

A képviselő-testület pályázatot írt ki a nemrég megalakított Deák Ferenc  Többcélú Térségi Oktatási Központ igazgatói állására. Erre azért került sor, mert a zeneiskolát és a középfokú oktatást szeptembertől egyaránt integrálták az intézményi rendszerbe. E téma kapcsán több kérdés is felmerült, például, hogy lesz-e elegendő beiratkozó a középiskolába. A válaszban elhangzott: a beiratkozás jelenleg zajlik, de az igazgatói pályázatot mindenképpen ki kell írni.

Döntöttek a termálfürdővel kapcsolatosan is. Amellett, hogy kiadták a strandi büféket, 3,5 millió forintot szavaztak meg fejlesztésre. Ennek keretében rendezik, burkolják a büfék előtti területet, ott fedett részt alakítanak ki.

Napirendre került az idei évre szóló költségvetés is, melynek készítése jelenleg zajlik, az önkormányzat az intézményvezetőkkel egyeztet.

 

Sámel József

Facebook