Hírek

2015.07.06. 09:24

Búcsúi istentisztelet a forrásnál - A résztvevők kortyolgattak a csácsbozsoki Mária-kút hivatalosan is kitűnő vizéből

Zalaegerszeg – Istentiszteletet tartottak szombaton délután a csácsi városrészben található Szentkútnál.

Civil Tudósítónktól

A Kisfaludi-hegy oldalában egykor három forrás is csordogált, ezek találkozásánál 1934-ben építettek Mária-oltárt, búcsújáróhelyet hozva létre. Az idő és a történelemviszontagságai miatt többször kellett felújítani a kút környékét, sőt, a Szűzanya-szobrot is pótolni kellett.

Eleink hittek a víz csodatévő erejében, az utódok pedig a közelmúltban bevizsgáltatták a forrás vízét, és a hűs nedű „kitűnő ásványvíz minőségűnek" találtatott.

A keresztényeknek szeretetükkel kell hirdetni az evangéliumot. Fotó: A szerző

Azonban ettől függetlenül majdnem meghiúsult az idei Sarlósboldogasszony-napi mise, melyet e hónap első szombatjára hirdetett meg Furján Gellért csácsbozsoki plébános. Történt ugyanis, hogy amikor kedden összegyűltek páran, hogy csinosítják a szentkút környékét, riadtan látták, hogy három óriási fa is az oltár köré dőlt. A korhadt, száradt fatörzsektől nem volt mindennapi feladat megtisztítani a területet, még mezőgazdasági erőgépet is igénybe kellett venni.

A szentmise időpontjában fehérbe öltözött Mária fogadta a majd félszáz zarándokot. Gellért atya homilíájában az isteni irgalmasságra hívta fel a jelenlévők figyelmét, kiemelve, hogy a ma élő keresztényeknek szeretetükkel kell hirdetni az evangéliumot.

Az istentisztelet baráti beszélgetéssel, és a forrás vízének kortyolgatásával ért véget.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!