Hírek

2016.11.21. 13:36

Bud Spencer hagyatéka - hagymásbab és jótékonyság

A gyermekükért aggódó szülők és a szoptató édesanyák kórházi kényelmét szolgáló berendezési tárgyakkal gazdagodott a gyerekosztály.

Magyar Hajnalka

A hét darab párnázott széket és a speciális szoptatófotelt az alsójánkahegyi hagymásbab fesztivál jótékonysági főzésének bevételéből vásárolhatta meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya. Az eszközöket hétfőn adták át jelképesen.

Galbavy Zoltán, az alsójánkahelyi településrész önkormányzati képviselője elmondta, azért választották nyári fesztiváljuk tematikájának Terence Hill és Bud Spencer filmjeit, mert mindkét színész családi élete példaértékű. A jótékonysági főzést jövőre is megszervezik, akkor a pózvai otthonban élő sérült gyerekek játékait szeretnék gyarapítani.

Szummer Gréta az új szoptatófotelben hatnapos kisfiával, Farkas Zalánnal. Mellettük Kelemen Tamásné ápolónő

Balaicz Zoltán polgármester köszönetet mondott a szervezőknek és a kilenc főzőcsapatnak, kiemelve, ez már a sokadik alkalom, ami a zalaegerszegiek segítő szándékáról üzen. Dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója utalt rá, Bud Spencer a filmjeiben gyakorta vesz szárnyai alá kallódó gyermeket, ez az üzenet is példaértékű. A beszerzésről elmondta, a párnázott székek a kórházi ágyak mellett aggódó szülők komfortérzetét javítják, a szoptatófotel pedig a koraszülött osztályon segíti az édesanyákat.

A szülőknek szánt kényelmesebb székekből a gyermekintenzívre is került. Az ágy mellett (balról) Galbavy Zoltán, dr. Halász Gabriella és Balaicz Zoltán

Dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezetője a családbarát gyógyításban elért eredményeiket méltatta, s a szülők kórházi jelenlétének gyógyító erejéről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!