Hírek

2015.07.31. 16:32

Burkolaterősítés Körmendtől a zalai megyehatárig

Körmend, Nádasd, Szőce – A 86-os főút egyik túlterhelt 9,2 kilométeres szakaszát tették alkalmassá a megnövekedett tehergépjármű-forgalom fogadására.

Ölbei Lívia

A Magyarország és Szlovénia EU-csatlakozásával megnövekedett tehergépjármű-forgalom megköveteli az utak korszerűsítését, hangzott el a 86-os főút legújabb 9,2 kilométeres, Körmend-Nádasd térségében elkészült szakaszának hivatalos átadóján pénteken.

V. Németh Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta: az útszakasz minden európai előírásnak megfelel.

A gépjárművek már birtokba vették a 7,5 méteresre kiszélesített, kétszer egy sávos utat, amely az új burkolat révén a korábbinál nagyobb, 11,5 tonnás tengelyterhelést tesz lehetővé. Elkészült Körmendnél a 8-as és 86-os számú főutak körforgalmi csomópontja, ahol a burkolaterősítés mellett térkövezést és szegélykő beépítést is végeztek. A 86. számú főút szőcei csomópontjának átépítése során a biztonságos gyalogos közlekedés érdekében külön járdát is kiépítettek. A körmendi Rába-híd és a Szemcse-Megyefői árokhidak felújítása során a szélső tartók cseréjét, a szigetelést, a pályaszerkezet cseréjét, a vízelvezető rendszer kiépítését ugyancsak elvégezték. Amint köszöntőjében V. Németh Zsolt államtitkár hangsúlyozta: az útszakasz a megerősítés, szélesítés nyomán minden európai előírásnak megfelel, növeli a közlekedésbiztonságot és az utazók komfortérzetét. Mayer András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese hozzátette: a beruházás során két híd fölújítása (burkolatcseréje, szigetelése) is megtörtént. Ackermann István, a kivitelező területi igazgatója emlékeztetett arra, hogy a közbeszerzési eljárás lefolytatása után 2013 őszén írták alá a NIF-fel az útszakasz felújítását célzó szerződést. A munkálatokat – forgalomterelés mellett – 2014 tavaszán kezdték meg, és bár a nyár szokatlanul őszies időjárása akadályozta a munkavégzést, decemberre elkészültek. Az ünnepség szónokai köszönetet mondtak az erre autózóknak a türelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!