Hírek

2016.12.16. 16:00

Büszkék kultúrájukra és hagyományaikra

Nagykanizsa - Fiatal zenész, énekes tehetségek is felléptek a megyei roma önkormányzat által pénteken szervezett nemzetiségi napon.

Szabó Zsófia

A Honvéd Kaszinóban tartott programon a zalai roma kultúra sokszínűségéből és hagyományaiból is ízelítőt kaphatott a közönség.

A kitüntetettek egy csoportja, Nyilas István (első sor, balról), Senkó Bernadett, Bogdán Sándor és  (második sor, jobbról) Mihálylovics Béla , a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével, Orsós Tiborral Fotó: a szerző

Orsós Tibor, a megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: eredményes évet tudhat maga mögött a szervezet. Több sikeres projektben vettek részt, melyek a roma emberek foglalkoztatását segítették, emellett kulturális programokat is szerveztek pályázati támogatások jóvoltából.

– Idén nehéz sorsú gyerekeket is táboroztattunk – jelezte Orsós Tibor.

Az eseményen kitüntetéseket is átadtak. Az ifjú generációból a kiváló tanulmányi eredményt elért diákok – Bogdán Ferenc, Bogdán Henrietta és Bogdán Klára – kaptak jutalmat. A felnőttek közül pedig azok munkáját jutalmazták, akik a roma társadalomért, kultúráért sokat tettek: Mihálylovics Bélát, Senkó Bernadettet, Bogdán Sándort, Nyilas Istvánt és Bogdán Ivánt díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!